top icon
Επικαιρότητα

Oικολογική Μετακίνηση 2007

Μία διαφορετική Εκθεση με πρωτότυπα ζωγραφικά έργα, μακέτες και κατασκευές, όλα δημιουργίες μαθητών της Γ΄Γυμνασίου, φιλοξενεί από τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία αίθουσα που ευγενικά παραχώρησε ο Διεθνής  Αερολιμένας Αθηνών για την έκθεση των εργασιών  των μαθητών. Τα έργα δημιουργήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά στη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2006 – 2007  για να υποστηρίξουν τις εργασίες-μελέτες που έκαναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικολογική Μετακίνηση- Συνεισφορά στο Περιβάλλον». Στόχος της εκστρατείας είναι η τόνωση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την αλόγιστη χρήση των Μέσων Μεταφοράς, τη σωστή χρήση τους και τη μείωση ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επηρεάζουν την υγεία.
 
Διοργανωτής της Εκθεσης είναι το Ecocity, η Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Xαρακτήρα  που ασχολείται με το αστικό και περιαστικό περιβάλλον ενώ όλο το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μακέτες, ζωγραφιές, εντυπάκια, video και άλλες πρωτότυπες κατασκευές, όπως aανάμεσά τους και ένα ποδήλατο από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιούργησε η φαντασία των παιδιών για να περιγράψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις πόλεις και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μέσα από τα έργα τους επιθυμούν να δείξουν πως φαντάζονται τις πόλεις τους, χωρίς καυσαέρια και μποτιλιαρίσματα.
 
Τα έργα των μαθητών θα βρίσκονται στην Εκθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Αεροδρομίου (Κτίρια Αεροσταθμού/ επίπεδο Αναχωρήσεων/ είσοδος από την Πύλη 3).  Η αίθουσα  παραμένει ανοικτή όλο το εικοσιτετράωρο. Κύριος Χορηγός του προγράμματος είναι η ΤΟΥΟΤΑ και χορηγοί Επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή, το ΟΙΚΟ, τα περιοδικά Κ, AUTOCAR και SUPER AUTOCAR, καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί GALAXY και OASIS. Υποστηρικτές είναι η εταιρία καυσίμων JET OIL, η AEGEAN AIRLINES, η ασφαλιστική εταιρία ING, και η INFORM LYKOS. Αρωγοί είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και η εταιρεία Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
 
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»
Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης
(Κτίρια Αεροσταθμού/ επίπεδο Αναχωρήσεων/ είσοδος από την Πύλη 3)
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ