top icon
Επικαιρότητα

Opel Flextreme GT/E

Στο Σαλόνι της Γενεύης κάνει την πρώτη της παγκόσμια παρουσίαση μια ακόμη ηλεκτροκίνητη πρόταση από την Opel, ύστερα από την αντίστοιχη του Αmpera.

To νέο concept ονομάζεται Flextreme GT/E, με το δεύτερο συνθετικό να του δίνει βαρύτητα, καθώς στο παρελθόν συνόδευε παραδοσιακά τα με σπορ χαρακτήρα μοντέλα παραγωγής της γερμανικής εταιρείας. 
 
Το πρωτότυπο πεντάθυρο τετραθέσιο κουπέ έχει αεροδυναμικό συντελεστής (Cd) 0,22 και χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης «E-REV» του Οpel Ampera. Aυτό  αποτελείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 120 kW (163 ίππων) που αποδίδει 37,7 χλγμ. ροπής και από ένα 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων που φορτίζει όταν χρειάζεται τις μπαταρίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα επιτυγχάνεται σε λιγότερα από 9 δευτερόλεπτα και η ανώτατη ταχύτητα ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.
 
Το Flextreme GT/E εκπέμπει λιγότερα από 40 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και η αυτονομία του με το συνδυασμό των κινητήρων ανέρχεται στα 500 χιλιόμετρα. Για 60 περίπου χιλιόμετρα μπορεί να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτρικό του κινητήρα. Ο χρόνος που χρειάζεται για την πλήρη φόρτιση των συσσωρευτών του Opel Flextreme GT/E είναι περίπου τρεις ώρες, σε οποιοδήποτε οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Μήκος: 4.762 χλστ.
Πλάτος: 1.871 χλστ.
Ύψος: 1.308 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.900 χλστ.
Μετατρόχιο εμπρός: 1.600 χλστ.
Μετατρόχιο πίσω: 1.600 χλστ.
 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ