top icon
Επικαιρότητα

Οπίσθιοι αερόσακοι από την Toyota

Ένας πρωτοποριακός, οπίσθιος αερόσακος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο επερχόμενο iQ, το τετραθέσιο σουπερμίνι της Toyota.

Η Toyota είναι γνωστή για τη φήμη που έχει ως κατασκευάστρια αυτοκινήτων με υψηλά στάνταρ ασφάλειας. Τα οχήματα της αρκετά συχνά αποσπούν μεγάλες διακρίσεις, όπως για παράδειγμα τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP. Μάλιστα, από την εξέλιξη γενικότερα δεν ωφελούνται μόνο τα μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητα αλλά και τα μικρότερα, όπως για παράδειγμα το Yaris με τους έξι αερόσακους.
 
Τώρα, στον αριθμό αυτό έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα, ο πρώτος αερόσακος τύπου κουρτίνας για το πίσω παράθυρο. Χρησιμοποιεί το κανονικό σύστημα SRS (Supplemental Restraint System), προκειμένου να προστατευθούν οι επιβάτες του πίσω καθίσματος σε περίπτωση οπίσθιας πρόσκρουσης.
 
Ο νέος αυτό αερόσακος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο επερχόμενο iQ, το σούπερ μίνι των τεσσάρων θέσεων, και προσβλέπει στη μείωση των τραυματισμών στα κεφάλια των πίσω επιβατών με τη συνδρομή φυσικά από τα αντίστοιχα προσκέφαλα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ