top icon
Επικαιρότητα

Πέντε Macan στα αγωνιστικά χρώματα της Porsche

Η γερμανική εταιρεία «διακοσμεί» πέντε αντίτυπα της Macan στα ένδοξα αγωνιστικά χρώματα του παρελθόντος της. 

Για την περίσταση, οι πέντε αυτές Porsche Macan φωτογραφήθηκαν σε ισάριθμα χαρακτηριστικά σημεία στο κέντρο της Σιγκαπούρης σε μια προσπάθεια προώθησης του προϊόντος, αλλά και «υπενθύμισης» στο ευρύ κοινό της ασιατικής πόλης της ένδοξης ιστορίας της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ας τις δούμε αναλυτικότερα.

 Martini Racing

Αν μη τι άλλο, τα λογότυπα της Martini Racing είναι άμεσα συνυφασμένα με το πάθος του Γερμανού κατασκευαστή για τους αγώνες και την τεχνολογία. Ο αναγνωρίσιμος, μέχρι και σήμερα, συνδυασμός των μπλε, κόκκινων και ασημένιων χρωμάτων της Martini Racing βρήκε την πρώτη της εφαρμογή στο «σώμα» της Porsche 917 το 1970 στο Hockenheim της Γερμανίας, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν αρκετές ήταν οι καθαρόαιμες κατασκευές της γερμανικής εταιρείας στους αγώνες Ράλλυ, στην κατηγορία GT αλλά και στις 24 Ώρες του Μαν που κοσμήθηκαν από τα χρώματα της εταιρείας Martini & Rossi.

 Rothmans Design

Η «956» ήταν η πρώτη καθαρόαιμη κατασκευή της Porsche που φιλοτεχνήθηκε εξωτερικά από τα χρώματα της γνωστής καπνοβιομηχανίας με αφορμή τη συμμετοχή αλλά και την κυριαρχία της από τις θέσεις 1-2-3 στον 24ώρο αγώνα αντοχής του Μαν το 1982. Εξίσου καταιγιστική ήταν και η πορεία του πρωτοτύπου στα αγωνιστικά δρώμενα των ετών 1984 και 1985, ενώ… αξέχαστο ήταν το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που πραγματοποίησε μαζί της στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring ο Stefan Bellof  το 1983 σταματώντας τα χρονόμετρα στο 6:11.13.

 Pink Pig

Πρόκειται για έναν ιδιότυπο όσο και χαρακτηριστικό χρωματισμό που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στην εμβληματική 917/20, μια «one-off» καθαρόαιμη κατασκευή η οποία ήρθε να παντρέψει τις αρετές των short και long tail εκδοχών του αγωνιστικού πρωτοτύπου των Γερμανών. Το 1971, η «Pink Pig» 917/20 σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές πριν τον 24ωρο αγώνα του Μαν, εντούτοις δεν καταφέρνει να τερματίσει τον αγώνα εμπλεκόμενη σ’ ένα από τα πολλά και συνηθισμένα στους συγκεκριμένους τύπους αγώνων της εποχής ατυχήματα.

 Salzburg Design

Το συγκεκριμένο «βαθύ» κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει εκείνο που υιοθέτησε η 917 KH, τα πρώτο πρωτότυπο με το οποίο η Porsche κατάφερε να πάρει την παρθενική -από τις 19 στο σύνολο- νίκη της στις 24 Ώρες του Μαν. Κυρίαρχοι πίσω από το τιμόνι της 917 KH στον γαλλικό αγώνα αντοχής που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1970, ήταν οι Hans Herman και Richard Attwood.

 Gulf Design

Μαζί με τα χρώματα της Martini Racing, το «ελαφρύ» γαλάζιο χρώμα της Gulf Oil, διανθισμένο από τις εξίσου χαρακτηριστικές πορτοκαλί ρίγες, είναι αναμφίβολα ένα ακόμα εμβληματικό livery των αγωνιστικών κατασκευών της Porsche. Μετά από μια απογοητευτική για την ίδια χρονιά, η γερμανική εταιρεία καταφέρνει με την αρωγή του John Wyer και την αναθεωρημένη «917» να εξασφαλίσει τον τίτλο τόσο το 1970, όσο και το 1971._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ