top icon
Επικαιρότητα

Περισσότερα ανθρακονήματα για τις μελλοντικές Mercedes και BMW

Οι δύο Γερμανοί κατασκευαστές υπόσχονται στο εγγύς μέλλον να χρησιμοποιήσουν περισσότερα τμήματα από ανθρακονήματα στην προσπάθεια να μειώσουν το βάρος των μελλοντικών τους προτάσεων.

Οι δύο βασικότεροι Γερμανοί κατασκευαστές υπόσχονται στο εγγύς μέλλον να χρησιμοποιήσουν περισσότερα τμήματα από ανθρακονήματα σε μια προσπάθεια να μειώσουν το βάρος των μελλοντικών τους προτάσεων.
 
Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, η BMW ήταν η πρώτη εκ των δύο κατασκευαστριών που υπέγραψε εκτενή συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία SGL Group (σ.σ. η μεγαλύτερη σήμερα στον τομέα εξέλιξης και κατασκευής τμημάτων από ανθρακονήαμτα στη Γηραιά Ήπειρο). Το νέο Megacity, το ηλεκτρικό δηλαδή αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της BMW, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα λανσαριστεί υπό τη σκέπη της αδελφής Mini το 2013, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Βαυαρικής εταιρείας, το οποίο θα φέρει αρκετά τμήματα κατασκευασμένα από το πανάκριβο, πλην όμως ιδιαίτερα ανθεκτικό και προπάντων ελαφρύ αυτό υλικό. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνάδελφοί τους από τη Στουτγάρδη δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσαν και επίσημα τη σύναψη συμφωνίας με την ιαπωνική Toray, εταιρεία η οποία κυριαρχεί σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα αυτό κατέχοντας μερίδιο άνω του 30%. Το πρώτο χρονικά νέο μοντέλο της Mercedes, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση μερών από ανθρακονήματα, αναμένεται να είναι η νέα SL, που με τη σειρά της πρόκειται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το 2012. _Χ.Α.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ