top icon
Επικαιρότητα

Peugeot: Πούλησες πολλά αυτοκίνητα; Απολύεσαι!

Η αναπάντεχη επιτυχία ενός νέου προωθητικού προγράμματος που έθεσε σε ισχύ το τμήμα μάρκετινγκ της Peugeot Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα την… απόλυση των ανθρώπων που το δημιούργησαν! 

Η νέα καμπάνια που εισήγαγε στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου η «τοπική» Peugeot σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία χρονομίσθωσης Sixt Leasing και τον πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών «1&1» είχε τέτοια ανταπόκριση που πραγματικά έστειλε στα… ταβάνια τους ιθύνοντες του εμπορικού –και όχι μόνο- τμήματός της. Αρχικός στόχος των «εφευρετών» της εν λόγω προωθητικής ενέργειας ήταν η δημιουργία προνομιακών όρων προκειμένου να μισθωθούν το ταχύτερο δυνατό στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου περί τα 300 μόλις αντίτυπα του γνωστού και μη εξαιρετέου Peugeot 208. Με τη συνολική έκπτωση επί της τιμής τιμοκαταλόγου να αγγίζει το 40%, το μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε στα μόλις 99 ευρώ(!), συμπεριλαμβανομένων μάλιστα των τελών κυκλοφορίας αλλά και του κόστους ασφάλισης. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ανταπόκριση στο εν λόγω πρόγραμμα-δώρο ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτική, με την εταιρεία να κλείνει εν ριπή οφθαλμού συμφωνίες χρονομίσθωσης όχι για 300 μόλις Peugeot 208, που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός και στόχος, αλλά για περισσότερα από 5.000!

Λόγω του πρακτικά ανύπαρκτου περιθωρίου κέρδους, η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να… τιναχτούν στον αέρα τα ταμεία της γερμανικής Peugeot, η οποία, σημειωτέον, είχε διαθέσει σε «κανονικές» πάντα τιμές στο σύνολο της «ντόπιας» αγοράς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της χρονιάς, όχι παραπάνω από 2.750 αντίτυπα του μοντέλου. Για ευνόητους λόγους, το προωθητικό αυτό πρόγραμμα ήταν επόμενο να φέρει στην επιφάνεια και τη… γκρίνια των αντιπροσώπων της μάρκας στη Γερμανία.

Μόλις ανακαλύφθηκε η… ζημιά, η Peugeot Γερμανίας απέσυρε την καμπάνια την Παρασκευή που μας πέρασε ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα στείλε στο σπίτι τους όλους τους υπευθύνους. Δηλαδή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Benno Gaessler, τον επικεφαλής των b2b επιχειρήσεων, Holger Boegme, καθώς και τον υπεύθυνο του τμήματος χρηματοδοτήσεων του ομίλου, Olivier Ferry._X.A. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ