top icon
Επικαιρότητα

Pirelli Cinturato P7 Blue

Η σειρά του οικολογικού ελαστικού υψηλών επιδόσεων Cinturato P7 της Pirelli διευρύνεται με την προσθήκη του νέου ελαστικού P7 Blue.

Η σειρά του οικολογικού ελαστικού υψηλών επιδόσεων Cinturato P7 της Pirelli διευρύνεται με την προσθήκη του νέου ελαστικού P7 Blue, που είναι το πρώτο ελαστικό στην αγορά με κατάταξη «ΑΑ» στην υποχρεωτική νέα ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών. Το νέο ελαστικό εξελίχθηκε με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και αναβάθμιση των οικολογικών χαρακτηριστικών του Cinturato P7 με έμφαση στην βελτίωση στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και στην αντίσταση κύλισης.
Το P7 Blue έχει πιο άκαμπτη δομή χάρη στη χρήση υλικών τελευταίας γενιάς, σε ένα προοδευτικά εύκαμπτο πλευρό και στην ενισχυμένη επιφάνειας επαφής. Η πρόσθετη ακαμψία περιορίζει την παραμόρφωση και την περιττή διάχυση ενέργειας με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντίσταση κύλισης. Η ατσάλινη ζώνη έχει ελαφρύνει και η τάση της έχει βελτιστοποιηθεί για σταθερές και ισορροπημένες επιδόσεις. Οι γόμες του Blue είναι επίσης εντελώς νέες από πολυμερή τελευταίας γενιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε έλαια, ειδικά σχεδιασμένες από τους μηχανικούς της Pirelli για μείωση των αποστάσεων ακινητοποίησης και της αντίστασης κύλισης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της καινοτόμου χρήσης αρκετών διαφορετικών γομών στο σχέδιο πέλματος. 

Το Cinturato P7 Blue προσφέρει μειωμένη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο κατά 9% συγκριτικά με ένα ελαστικό της ίδιας κατηγορίας με κατάταξη ‘Β’ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ετικέτα. Βάσει των συγκριτικών δοκιμών που φέρουν την πιστοποίηση του Γερμανικού TUV SUD, το P7 Blue μειώνει τις αποστάσεις φρεναρίσματος κατά 2,6 m από τα 80 χλμ/ώρα σε σχέση με ένα ελαστικό ‘B’. Επίσης το Cinturato P7 Blue έχει 23% μειωμένη αντίσταση κύλισης συγκριτικά με ένα ελαστικό ‘C’, με ανάλογα θετικά αποτελέσματα για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Χάρη στις μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος και στη μικρότερη αντίσταση κύλισης, που μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση, το Cinturato P7 Blue είναι το πρώτο που πετυχαίνει την κορυφαία κατάταξη ΑΑ στη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών. Το νέο ελαστικό Pirelli διατίθεται ήδη στην ευρωπαϊκή αγορά και μέχρι το τέλος του 2012 θα πωλείται σε 14 συνολικά διαστάσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ