top icon
Επικαιρότητα

Porsche 911 GT3 RS: Λίγο πριν την πρεμιέρα

Μετά το ντεμπούτο της «απλής» GT3, η Porsche βάζει πλώρη ολοταχώς για την παρουσίαση της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης RS.

Όπως όλοι θα θυμούνται, μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες πριν λίγες μέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν εκείνη της νέας Porsche 911 GT3 των 500 πλέον ίππων, μιας εμβληματικής, αν μη τι άλλο, εκδοχής της αειθαλούς 911 που στη νέα αυτή παραλλαγή της (991.2) διατίθεται σε όσους τυχερούς και με χειροκίνητο κιβώτιο πέραν του «παραδοσιακού» 7τάχυτου PDK. Θα ισχύει όμως κάτι αντίστοιχο και με την επερχόμενη έκδοση RS που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής;

Όχι. Όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του τμήματος των «ειδικών» αυτών κατασκευών της Porsche, Andreas Preuninger, μια τέτοια επιλογή δε συνάδει με το προφίλ των αγοραστών της νέας 911 GT3 RS.

«Οι πελάτες που θα επιλέξουν την RS είναι άνθρωποι του motorsport. Αυτοί χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο μέσα στην πίστα, οπότε ένα χειροκίνητο κιβώτιο δεν θα έχει κανένα νόημα».

Ας μην ξεχνάμε πως στο συγκεκριμένο τερέν, το γνωστό PDK κιβώτιο εξασφαλίζει ταχύτερη διαδοχή των σχέσεων, κάτι που συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού χρόνου. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό με το οποίο πάει… πακέτο το συγκεκριμένο καλούδι.

Είναι ξεκάθαρο, με δεδομένες τις παραπάνω δηλώσεις, πως η νέα GT3 «γέρνει» πλέον περισσότερο σε χαρακτήρα προς τη μεριά της 911 R, και γιατί όχι, προς εκείνη της Cayman GT4, αφήνοντας την επερχόμενη έκδοση RS να «παίξει» μόνη της σε ακόμα πιο εξειδικευμένα και σκληροπυρηνικά χωράφια.

Σχεδιαστικά, η GT3 RS θα διαθέτει ακόμα πιο επιθετικά αεροδυναμικά βοηθήματα σε σχέση με τη νέα. Σε ότι αφορά στις τεχνικές περγαμηνές, ο νέος 6κύλινδρος κινητήρας με τη φυσική αναπνοή της Porsche αναμένεται να δυναμώσει κατά περίπου 30 ίππους, αγγίζοντας πλέον τους 530.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το επίσημο ντεμπούτο της νέας Porsche 911 GT3 RS θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, ενδεχομένως και στις αρχές του 2018._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ