top icon
Επικαιρότητα

Πόσα θα δίνατε για αυτό το Toyota Land Cruiser;

Στο Pebble Beach των ΗΠΑ δημοπρατήθηκε τον περασμένο μήνα σε μια μάλλον «τσουχτερή» τιμή ένα πανέμορφο FJ43 του 1981 που δείχνει, στις φωτογραφίες τουλάχιστον, σα να βγήκε μόλις από τη γραμμή παραγωγής της Toyota.

Το όλο εγχείρημα, όπως πληροφορούμαστε, ανέλαβε η «The FJ Company», μια εξειδικευμένη στο να φέρνει ξανά στη… ζωή τα θρυλικά οff road μοντέλα της Toyota, εταιρεία… αποκατάστασης. Το συγκεκριμένο «διαμάντι», το οποίο είχε εισαχθεί το 1981 στην Κολομβία, όπου και χρησιμοποιούταν επί σειρά ετών για τις ανάγκες μεταφοράς προσωπικού σε μια μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, πέρασε, όπως ήταν φυσικό από το… κόσκινο της «The FJ Company». Αρκετούς μήνες πριν τη δημοπράτησή του οχήματος, οι άνθρωποί της έλυσαν κυριολεκτικά κάθε τμήμα του, επισκευάζοντας πλήρως τον κινητήρα των 4,2 λίτρων, το σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης, τα φρένα καθώς και το σύστημα ψύξης.

Την ίδια στιγμή, οι εξωτερικές επιφάνειες, οι οποίες πέρασαν και αυτές από το απαραίτητο… ρετούς, βάφτηκαν στο εργοστασιακό χρώμα Olive 637, ενώ στην καμπίνα τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα, σύστημα πυρόσβεσης αλλά και κλωβός ασφαλείας! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο «βαφτίστηκε» από την η «The FJ Company» με το όνομα Copperstate Overland Edition, πωλήθηκε από την Gooding & Company έναντι του ποσού των 160.000$._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ