top icon
Κόσμος

Νέο Toyota Land Cruiser: Επίσημη πρεμιέρα

Το νέο Toyota Land Cruiser γυρίζει μία ακόμα σελίδα στην 70ετή ιστορία του προτάσσοντας στη γενιά «300» κορυφαία τεχνολογία, ανθεκτικότητα και υψηλή απόδοση σε κάθε είδους επιφάνεια.

Η πρεμιέρα του νέου Land Cruiser με τον κωδικό «300» πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι με το νέο μοντέλο να παραλαμβάνει και επίσημα της σκυτάλη από το LC Series 200 που είδαμε να αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το 2007.

Εν προκειμένω, το νέο Toyota Land Cruiser, όντας πλέον ακόμα πιο προηγμένο και ικανό, συνεχίζει να βασίζεται στη «μαγιά» των προκατόχων του – και φυσικά στο γνωστό δόγμα των δημιουργών του όπως αυτό εκφράζεται από το σλόγκαν «Quality, Durability and Reliability» που έχει χαρίσει στο ιαπωνικό μοντέλο περισσότερες από 10,4 εκατομμύρια πωλήσεις σε 170 διαφορετικές χώρες της υφηλίου τις τελευταίες επτά δεκαετίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Toyota στις σημερινές ανακοινώσεις της, στο νέο Land Cruiser «οι κινητήρες, το κιβώτιο ταχυτήτων και η πλατφόρμα είναι ολοκαίνουργια και κατασκευασμένα για να προσφέρουν ένα άλμα προς τα εμπρός στην απόδοση τόσο στο δρόμο όσο και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα του κόσμου εκτός δρόμου».

Toyota Land Cruiser

Η καρδιά του νέου Land Cruiser

Το νέο Land Cruiser 300 υιοθετεί για πρώτη φορά τη μεγαλύτερη εκδοχή της πλατφόρμας TNGA των Ιαπώνων, γνωστότερη ως GA-F, που ενσωματώνει πάνω στο πλαίσιο τύπου σκάλας και μια πλειάδα νεοτερισμών και νέων στοιχείων που έχουν καταφέρει να μειώσουν το συνολικό βάρος του οχήματος κατά 200 κιλά σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Αρχής γενομένης από τους κινητήρες.

Toyota Land Cruiser

Εδώ, τη θέση του 8κύλινδρου κινητήρα έχουν πάρει δύο υπερτροφοδοτούμενες μονάδες, με 6 κυλίνδρους σε διάταξη V, και χωρητικότητα 3,5 λίτρων για την έκδοση βενζίνης και 3,3 λίτρων για την πετρελαιοκίνητη. Στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη ισχύς και ροπή καθορίζονται στους 415 ίππους και τα 650 Nm, ενώ στη δεύτερη στους 309 ίππους και τα 700 Nm. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το «παρών» δίνει ένα αυτόματο κιβώτιο με την ονομασία Direct Shift και 10 σχέσεις μετάδοσης.

Toyota Land Cruiser

Στον τομέα της ανάρτησης, οι μηχανικοί της Toyota στόχευσαν στη βέλτιστη άρθρωση των τροχών με στόχο τα ελαστικά του νέου Land Cruiser να βρίσκονται διαρκώς σε επαφή με το έδαφος σε ανώμαλο έδαφος. Αυτό επιτυγχάνεται και με την αρωγή του συστήματος  Electronic Kinetic Dynamic Suspenstion System (E-KDSS) αλλά και του Multi-Terrain Monitor, το οποίο παρέχει στον οδηγό μια πραγματική εικόνα της επιφάνειας του δρόμου κάτω και γύρω από το όχημα καθώς και για τη θέση των τροχών. Επίσης, το σύστημα Multi-Terrain Select «αξιολογεί» αυτόματα την ποιότητα της επιφάνειας του δρόμου υιοθετώντας τον πιο κατάλληλο drive mode.

Toyota Land Cruiser

Νέο Toyota Land Cruiser: εντός και εκτός

Εξωτερικά, οι σχεδιαστές επέλεξαν για το νέο Land Cruiser την οδό της «λειτουργικής κομψότητας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους, ακολουθώντας και στη σειρά 300 την κληρονομιά του μοντέλου σύμφωνα με την οποία οι θέσεις των φωτιστικών σωμάτων και το σχήμα του προφυλακτήρα είναι τέτοιες ώστε να μην «πληγώνονται» στις εκτός δρόμου περιηγήσεις. Δίνοντας προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα, το μέγεθος του οχήματος συμπεριλαμβανομένου του συνολικού μήκους, πλάτους και μεταξονίου του, καθώς και οι γωνίες αναχώρησης και προσέγγισης, έχουν διατηρηθεί στα επίπεδα του προηγούμενου μοντέλου.

Toyota Land Cruiser

Στ εσωτερικό το νέο Land Cruiser έχει υιοθετήσει το πιο πρόσφατο «πακέτο» ασφάλειας Toyota Safety Sense του Ιάπωνα κατασκευαστή που διαθέτει επιπλέον δυνατότητες. Δύο λειτουργίες έχουν προστεθεί στο σύστημα pre-collision που βοηθούν στην αποφυγή της σύγκρουσης ή στη μείωση των ζημιών μετά από αυτή ανιχνεύοντας τους πεζούς (μέρα και νύχτα) και ποδηλάτες (κατά τη διάρκεια της ημέρας).

Toyota Land Cruiser

Η πρώτη είναι μια λειτουργία που ανιχνεύει τα επερχόμενα οχήματα σε διασταυρώσεις και τους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο, όταν το όχημα στρίβει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η δεύτερη είναι μια λειτουργία αποφυγής σύγκρουσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η οποία ασκεί ροπή στο τιμόνι και ενεργοποιείται όταν ο οδηγός εκτελεί ελιγμό για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Επιπλέον, το νέο Land Cruiser έχει υιοθετήσει το σύστημα Parking Support Brake, το οποίο βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων αναγνωρίζοντας εμπόδια μπροστά και πίσω από το όχημα σε χώρους στάθμευσης.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση του νέου Toyota Land Cruiser στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Land Cruiser
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ