top icon
Κόσμος

Η Toyota ετοιμάζει μικρό Land Cruiser με τιμή κάτω από 30.000 ευρώ

Ένα μικρό Land Cruiser με θερμικούς κινητήρες σχεδιάζει η Toyota, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το Land Cruiser έχει πέρα από δυνατό όνομα και μεγάλες διαστάσεις. Έτσι, η εξέλιξη μιας μικρών διαστάσεων έκδοση με τα διακριτικά αυτής της φιλοσοφίας είναι δίχως άλλο έκπληξη μεγατόνων από την Toyota. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει και η τιμή του, η οποία αναμένεται να διατηρηθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 ευρώ. Τουλάχιστον στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έρχεται από την Ιαπωνία, η Toyota θέλει να διεισδύσει στην αγορά των πιο προσιτών SUV, με ένα μοντέλο που όμως δεν κάνει εκπτώσεις. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η Toyota πρόσφατα, μέσα στο καλοκαίρι, καταχώρησε στο «ιαπωνικό τμήμα ευρεσιτεχνίας» το όνομα Land Hoper.

Toyota

Ωστόσο, αυτό το όνομα μπορεί να αφορά την αγορά της Ιαπωνίας και όχι όλες. Θα μπορούσε επίσης να υιοθετήσει το όνομα Compact Cruiser, του πρωτότυπου στο οποίο θα βασίζεται. Ενδεχομένως η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, να «τρέξει» αρκετά γρήγορα, σε βαθμό μάλιστα που θα μπορούσε να παρουσιαστεί επίσημα και μέσα στη χρονιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τιμή, η οποία εκτιμάται από το Best Car, ότι στην τοπική αγορά της Ιαπωνίας θα περιορίζεται κάτω από τα 30.000 ευρώ και πιο κοντά στα 25.000 ευρώ. Μάλιστα η εισαγωγική έκδοση πιθανώς να στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αλλά θα είναι περίπου στο μέγεθος της γνωστής μας Corolla Cross.

Τα μηχανικά του μέρη πιθανότατα να αποτελούν… δάνειο από άλλα μοντέλα της Toyota, με κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικά σύνολα. Σύμφωνα με το ιαπωνικό Μέσο, υπάρχει και η πιθανότητα να παρουσιάσουν και μια ηλεκτρική έκδοση, αλλά αυτή είναι μικρή, καθώς θα ανεβάσει το κόστους του μοντέλου και θα επηρεάσει σημαντικά την τιμή του, η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί χαμηλά.

Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ