top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 600LT (+video)

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της οικογένειας Sport Series της McLaren.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία νέα και δυνατότερη εκδοχή της 570S που υιοθετεί την επιμηκυμένη και μακρύτερη σε μήκος «φόρμουλα» Longtail της βρετανικής εταιρείας. Και στη νέα McLaren 600LT την κίνηση εξακολουθεί να προσφέρει ο γνωστός twin-turbo V8 κινητήρας των 3,8 λίτρων της εταιρείας, με τη διαφορά ότι η ισχύς του έχει «ανέβει» από τους 570 στους 600 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής από τα 600 στα 620 Nm. Προς το παρόν, η βρετανική εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν τις επιδόσεις της έκδοσης 600LT. Μολαταύτα, το τυπικό «0-100» είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ολοκληρώνεται σε χρόνο κάτω των 3,2 δλ.

Η 600LT επωφελείται σημαντικών μειώσεων στο βάρος, καθώς η εκτεταμένη χρήση carbon στις εξωτερικές, κυρίως, επιφάνειες έχουν επιφέρει την «περικοπή» 96 κιλών. Ορισμένα εξ αυτών έχουν «χαθεί» χάρη και στη χρήση ενός πιο ελαφριού και πιο κοντού σε μήκους συστήματος εξαγωγής του V8 κινητήρα. Στο εσωτερικό δε, τα καθίσματα είναι επίσης από carbon προερχόμενα από την κορυφαία McLaren -μετά την Senna- της σύγχρονης ιστορίας της βρετανικής εταιρείας: την P1.

Όπως συνέβη και με την πρώτη έκδοση Longtail της εταιρείας το 1997 (βλ. F1 GTR), το μήκος της 600LT σε σχέση με την 570S είναι αυξημένο -για την περίσταση κατά 74 χλστ. Η επιμήκυνση αυτή έδωσε στους σχεδιαστές της McLaren την ευκαιρία να αναδιαμορφώσουν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου βελτιώνοντας την αεροδυναμική του απόδοση. Έτσι, τοποθετήθηκε για τις ανάγκες της νέας 600LT ένας μεγαλύτερος διαχύτης και στο «τελείωμα» του αμαξώματα μία σταθερή αεροτομή. Επίσης, νέο είναι και το εμπρός splitter, καθώς και οι εισαγωγές αέρα στο πλάι.

Οι διαφοροποιήσεις συνεχίζονται στην ανάρτηση, με τα εμπρός διπλά ψαλίδια (σφυρήλατα, κατά τη McLaren) να είναι από αλουμίνιο, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης που προέρχεται από την οικογένεια Super Series και συγκεκριμένα από την 650S. Τα ελαστικά του αυτοκινήτου «υπογράφει» η Pirelli και είναι του τύπου Trofeo R. Από εκεί και πέρα, η 600LT διαθέτει διαφορετικές βάσεις κινητήρα, μία πιο γρήγορη κρεμαγιέρα, ενώ ταχύτερη είναι απόκριση τόσο του πεντάλ του φρένου, όσο και του γκαζιού.

Η McLaren Special Operations (MSO) παρέχει στους αγοραστές της 600LT τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης της απόδοσης με προσθήκες, όπως η οροφή και τα «αεριζόμενα» εμπρός φτερά, αμφότερα κατασκευασμένα από carbon. Αν κανείς προσθέσει όλα τα έξτρα ανθρακονημάτινα τμήματα της MSO, τότε το βάρος της 600LT πέφτει στα 1.247 κιλά, ήτοι 110 κιλά πιο κάτω από εκείνο της 570S._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ