top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Ford B-Max!

Η Ford αποκάλυψε τo B-Max, το οποίο αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο πολυχρηστικό μοντέλο στο χαμηλότερο σκαλοπάτι της MPV κατηγορίας.

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το πολυσυζητημένο B-Max, το οποίο αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο πολυχρηστικό μοντέλο στο χαμηλότερο σκαλοπάτι της MPV κατηγορίας.

Η στιγμή για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου FordB-Max, ενός αυτοκινήτου για το οποίο είχαμε πάρει μια… πρώτη γεύση ακριβώς ένα χρόνο πριν με αφορμή την παρουσίαση της πρωτότυπης εκδοχής του στην Έκθεση της Γενεύης του 2011, ήρθε. Το νέο MPV μοντέλο της εταιρείας, όντας πλέον καθʼ όλα έτοιμο προκειμένου να ενταχθεί στη γκάμα της αμέσως πριν το μικρομεσαίο C-Max, αναμένεται να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της εκπροσώπησης της Fordσε μια από τις πιο δυναμικές και αναπτυσσόμενες κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία πρωταγωνιστούν σήμερα μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα το OpelMeriva και το Citroen C3 Picasso.

Επί της ουσίας, το νέο B-Max, το οποίο αντικαθιστά το γερασμένο Fusion, βασίζεται στο δάπεδο του υπάρχοντος Fiesta, «κλέβοντας» όμως πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των μεγαλύτερων MPV μοντέλων της Ford. Και συγκεκριμένα, από «μακρύ» Grand C-Max, από το οποίο δανείζεται τη λύση της συρόμενων πίσω θυρών, στοιχείο που έδωσε στους σχεδιαστές της Ford την ευκαιρία να… καταργήσουν τις μεσαίες κολώνες του αμαξώματος. Παρά την απουσία τους, όπως με έμφαση ξεκαθαρίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, το νέο B-Max πληροί ακόμα και τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας σε ότι αφορά στο απευκταίο ενδεχόμενο πλευρικής σύγκρουσης. Από εκεί και πέρα, η εταιρεία δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού διακόσμου (θυμίζουμε πως η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου αναμένεται σε έναν μήνα από σήμερα, στην Έκθεση της Γενεύης), ο οποίος θα υιοθετεί μια «κλασσική» 5θέσια διάταξη. Κανένα… φως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και σε ότι έχει να κάνει με τις εξωτερικές του διαστάσεις, αν και οι πρώτες πληροφορίες μας αναφέρουν πως το μήκος του θα είναι αυξημένο σε σχέση με εκείνο του Fiesta κατά 10 περίπου εκατοστά.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, το νέο B-Max αναμένεται να φιλοξενήσει και αυτό με τη σειρά του κάτω από το εμπρός καπό τη νέα γενιά κινητήρων EcoBoost, συμπεριλαμβανομένου και του νέου 3κύλινδρου 1.000άρη, ο οποίος θα αποδίδει 125 ίππους. Φυσικά, το παρόν θα δώσουν και οι γνωστοί πετρελαιοκινητήρες TDCi της γενιάς Duratorq. Για περισσότερες όμως πληροφορίες, υπομονή έως τις αρχές του επόμενου μήνα, οπότε η Ford θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες (και φωτογραφίες) αναφορικά με το νέο πολυμορφικό της τέκνο.


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ