top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Mercedes-AMG C63 Coupe

Στη Φρανκφούρτη και η κορυφαία σε ισχύ έκδοση της C-Class Coupe

 

Πιστή στην υπόσχεσή της να αποκαλύψει την κορυφαία σε ισχύ έκδοση της C-Class Coupe στις 19 Αυγούστου, η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μερικά από τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου που θα δούμε τον επόμενο μήνα, στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η C63 Coupe θα έχει κάτω από το εμπρός καπό της τον τετράλιτρο twin-turbo V8 κινητήρα των 469 ίππων, ο οποίος παράγει 648 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με το κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT MCT των επτά σχέσεων. Όσο γαι τις επιδόσεις της είναι ασφαλώς εκρηκτικές, αφού για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα χρειάζεται τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Όμως, για όποιον από τους υποψήφιους αγοραστές της δεν είναι αρκετά τα παραπάνω υπάρχει και η έκδοση S, με ισχύ 503 ίππων και ροπή 698 Nm. Στην περίπτωση αυτή η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 289 χιλιόμετρα την ώρα. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε μέση κατανάλωση σε καύσιμο 8,6 έως 8,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 200 έως 209 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ