top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Νέο Seat Ibiza

Περιορισμένες αλλαγές στη σχεδίαση, αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις σε κινητήρες και τεχνολογίες για το ισπανικό best seller.

Περιορισμένες αλλαγές στη σχεδίαση, αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις σε κινητήρες και τεχνολογίες για το ισπανικό best seller.

Την… εγχώρια Έκθεση της Βαρκελώνης επέλεξε η Seat προκειμένου να παρουσιάσει, ή πιο σωστά, αποκαλύψει δημοσίως την ανανεωμένη εκδοχή του πιο επιτυχημένου και αναγνωρίσιμου, φυσικά, μοντέλου της γκάμας της. Ο λόγος, για το Ibiza, που πλέον διαθέτει, σε επίπεδο σχεδίασης, αν μη τι άλλο, νέα φωτιστικά σώματα εμπρός τεχνολογίας LED, διαφορετικής σχεδίασης τροχούς καθώς και δύο νέους εξωτερικούς χρωματισμούς (Moonstone Grey και ChilliRed). Από εκεί και πέρα, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει στοιχεία της εξωτερικής περιβολής του οχήματος (βλ. μάσκα, εξωτερικοί καθρέπτες κοκ), που εξακολουθεί να προσφέρεται στις γνωστές εκδόσεις (5θυρο, 3θυρο SC και ST Sport Tourer) ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Αυτά όσον αφορά στο… περιτύλιγμα.

Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες, η Seat αναφέρει πως το νέο Ibiza εξοπλίζεται με μια νέα γκάμα κινητήριων συνόλων. Επί της ουσίας, η entry level έκδοση κινείται από έναν 3κύλιβδρο 1.000άρη βενζινοκινητήρα, με ισχύ 75 ίππων και φυσική αναπνοή, ενώ στην TSI «παραλλαγή» του, η οποία ασφαλώς είναι υπερτροφοδοτούμενη, η παραπάνω τιμή ορίζεται στους 95 και 110 ίππους. Φυσικά, από το παλμαρέ του νέου Ibiza δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γνωστός 1.4 TSI, που διαθέτει το σύστημα Active Cylinder Management (ACM), ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και ροπή 250 Nm. Για τους λάτρεις των ντίζελ, διαθέσιμος είναι τόσο ο γνωστός TDI των 1,4 λίτρων, με ισχύ 75 ίππων και μέση κατανάλωση 3,8 λιτ./100 χλμ., όσο και ο αντίστοιχος 1,6, σε εκδόσεις 90 και 105 ίππους. Ασφαλώς, όλοι, ντίζελ και βενζίνης, πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Σε ότι αφορά στις νέες τεχνολογίες, το νέο Ibiza διαθέτει τη δεύτερη γενιά του συστήματος infotainment Easy Connect, το οποίο ενσωματώνει το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της Seat. Ασφαλώς, μέσω του MirrorLink, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεση με κινητό τηλέφωνο._Χ.Α.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ