top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στη Γενεύη για τη νέα Mercedes X350 d 4Matic

Τώρα κοντά μας και με 3λιτρο V6 κινητήρα ντίζελ. Και τετρακίνηση, φυσικά.

Η γκάμα του «αγροτικού» της Mercedes εμπλουτίζεται με μια νέα έκδοση, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη βδομάδα στο 88ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για την X350 d 4Matic, η οποία τροφοδοτείται από έναν 3λιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 258 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και ροπή που αγγίζει τα 550 Nm σταθερά από τις 1.400 έως και τις 3.200 σ.α.λ.

Μπορεί να μην προορίζεται για… κόντρες στα φανάρια, εντούτοις η κορυφαία έκδοση της X-Class είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 7,9 δλ. με την τελική της να αγγίζει την διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 205 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, ο V6 συνδυάζεται με τετρακίνηση, με το 60% της ροπής του να φτάνει υπό κανονικές συνθήκες μέσω κιβωτίου μεταφοράς και μιας διάταξης με ηλεκτρομηχανικό πολύδισκο συμπλέκτη στους πίσω τροχούς, καθώς και μ’ ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα Mercedes X-Class

Στάνταρ είναι και οι κοντές σχέσεις για να βγαίνετε εύκολα από λασπωμένα χωράφια, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας μπλοκέ πίσω διαφορικού. Το ύψος δε του αμαξώματος από το έδαφος ανέρχεται έως και τα 222 χλστ., με το αμάξωμα να είναι σε θέση να «ανέβει» επιφάνειες με κλίση 45 μοιρών. Οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής φτάνουν τις 29 κα τις 24 μοίρες εμπρός και τις 30 και 25 μοίρες πίσω. Από εκεί και πέρα, μέσου του Dynamic Select ο οδηγός-αγρότης μπορεί να επιλέξει τα προγράμματα Comfort, Eco, Sport, Manual και OffRoad.

Αξίζει να προσθέσουμε πως η διαθεσιμότητά της Χ350 d 4Matic στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου στα επίπεδα εξοπλισμού Progressive και Power ξεκινά από τα μέσα περίπου της χρονιάς που διανύουμε. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η τιμή… γνωριμίας στην αγορά της Γερμανίας ορίστηκε στα 53.360 ευρώ (με όλους τους φόρους)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ