top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το Hispano Suiza Carmen

Η Hispano Suiza, η εμβληματική εταιρεία που ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη στις αρχές του περασμένου αιώνα, θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την Carmen, ένα ηλεκτροκίνητο hyperlux μοντέλο με πλαίσιο κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon.

Η Hispano Suiza, η εμβληματική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1904 στη Βαρκελώνη και έγινε γνωστή για τις πολυτελείς κατασκευές της κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, είχε να «εμφανιστεί» στο σύγχρονο αυτοκινητικό προσκήνιο από το 2010, όταν και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης ένα supercar που βασίζονταν στο 10κύλινδρο Audi R8. Εντούτοις, ακριβώς όπως συνέβη με τα προγενέστερα HS21 Concept το 2000 και την αγωνιστική του παραλλαγή, το HS21-GTS, το 2002, έτσι και αυτό ουδέποτε πήρε το δρόμο για την παραγωγή – προφανώς εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών.

Σήμερα, η Hispano Suiza, η εταιρεία που ίδρυσαν στις αρχές του περασμένου αιώνα ο Ισπανός, Damian Mateu και ο Ελβετός, Marc Birkigt, πραγματοποιεί μία ακόμα προσπάθεια επανίδρυσης ανακοινώνοντας ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα αποκαλύψει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ένα νέο hyperlux μοντέλο, το οποίο, όπως επιτάσσει η παγκόσμια τάση στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, θα είναι ηλεκτροκίνητο.

«Όταν η Hispano Suiza ξεκίνησε, αυτό που κατασκεύασε είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπήκε στην παραγωγή. Σήμερα, 119 χρόνια μετά, η Hispano Suiza έχει έτοιμο το πρώτο 100% ηλεκτροκίνητο όχημά της», δήλωσε ο δισέγγονος ενός εκ των ιδρυτών της εταιρίας, Miguel Suque Mateu.

Το νέο μοντέλο θα φέρει την ονομασία Carmen προς τιμήν της Carmen Mateu, της εγγονής ενός εκ των δύο ιδρυτών της εταιρείας, αντλώντας τη σχεδιαστική του έμπνευση από το μοντέλο Dubonnet Xenia της Hispano Suiza του 1938. Όπως ανακοινώθηκε, το νέο Hispano Suiza Carmen θα διαθέτει ένα χειροποίητο πλαίσιο από carbon. Ταυτόχρονα, η γνωστή από τη Formula E, QEV Technologies, θα αποτελέσει τον τεχνολογικό πάροχο σε ο,τιδήποτε αφορά τις μονάδες κίνησης του αυτοκινήτου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ