top icon
Επικαιρότητα

Πρόγραμμα Τ-ΤΕΡ από τηνToyota

Εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, η Toyota Ελλάς ABEE, σε συνεργασία με την Toyota Motor Corporation και την Toyota Motor Europe,  συνεχίζει να εστιάζει στην εκπαίδευση των μελλοντικών της τεχνικών. Ο λόγος για ένα ειδικό πρόγραμμα, που αποκαλείται T-TEP το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από το 1990 στην Αθήνα και από το 1992 στη Θεσσαλονίκη.

Οι μελλοντικοί μηχανικοί αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, λαμβάνουν δωρεάν εγχειρίδια από την Toyota τα οποία μάλιστα βασίζονται στο επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνικών της εταιρίας. Επιπλέον, επισκέπτονται συχνά τα συνεργεία της εταιρίας, ώστε να εξοικειώνονται με τους χώρους και να παίρνουν μια γεύση από τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Από κει και πέρα, αμέσως μετά την αποφοίτηση ακολουθεί η ημέρα καριέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι απόφοιτοι λαμβάνουν μέρος σε συνεντεύξεις και δίνουν τα βιογραφικά τους σημειώματα, ώστε να βρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τη δική τους θέση στα συνεργεία της ιαπωνικής εταιρίας. Εκτός αυτού όμως, τους αριστούχους απόφοιτους περιμένει και μια ειδική υποτροφία, με τη μορφή του χρηματικού επάθλου.

Από φέτος μάλιστα οι φοιτητές έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Toyota, TechDOC, για ευκολότερη επίλυση των προβλημάτων, γεγονός που συμβάλλει και στην απόκτηση εμπειρίας και εξειδίκευσης επάνω στα προϊόντα της εταιρίας. Τέλος, η Toyota αποφάσισε να προχωρήσει και στην παραχώρηση τριών νέων αυτοκινήτων, για τις ανάγκες της πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών. Πρόκειται για ένα Avensis SW 2.0 με κινητήρα βενζίνης, ένα επίσης δίλιτρο σεντάν  D-4D και ένα στέισον βάγκον D-CAT, χωρητικότητας 2,2L

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ