top icon
Επικαιρότητα

Πρώτες πληροφορίες για τη νέα σειρά 7 της BMW

Οι Βαυαροί αποκαλύπτουν μέρος των τεχνολογικών χαρισμάτων της νέας 7αρας.

Οι Βαυαροί αποκαλύπτουν μέρος των τεχνολογικών χαρισμάτων της νέας 7αρας.

Η έκτη κατά σειρά γενιά της… σειράς 7 της γερμανικής φίρμας αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, με την επίσημη δημόσια πρεμιέρα της να πραγματοποιείται «εντός έδρας», λίγες μέρες αργότερα, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ωστόσο, σήμερα η BMW δίνει στη δημοσιότητα αρκετές φωτογραφίες του νέου της μοντέλου, μα πρωτίστως, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τις τεχνολογίες που θα «κουβαλά» ο αντίπαλος της Mercedes S-Class. Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως η νέα «7άρα» θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο δάπεδο, το οποίο θα διακρίνεται για το περιορισμένο του βάρος χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που οι Βαυαροί απέκτησαν εξελίσσοντας τα μοντέλα της οικογένειας «i». Χρησιμοποιώντας ανθρακονήματα σε ουκ ολίγα τμήματά του, το πλαίσιο της νέας σειράς 7 θα διασφαλίζει μείωση του συνολικού βάρους του αμαξώματος κατά 130 κιλά κατά μέσο όρο σε σύγκριση με εκείνο του τρέχοντος μοντέλου.

Κάτω από το καπό, σύμφωνα με την εταιρεία, θα συναντάμε μια ευρεία γκάμα 6κύλινδρων εν σειρά κινητήρων, οι οποίοι θα διαθέτουν δύο τούρμπο, σε συνδυασμό με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού 8τάχυτου Steptronic κιβωτίου της BMW. Από εκεί και πέρα, πληροφορούμαστε πως η ναυαρχίδα της εταιρείας θα διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό αερανάρτηση και στους δύο άξονα, σε συνδυασμό με ένα σύστημα για… σταθεροποίηση του αμαξώματος ανεξάρτητα από τη θέση του τιμονιού (Dynamic Drive Roll Stabilization System), καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ρύθμιση για τα αμορτισέρ (Dynamic Damper Control), στοιχεία που αναμένεται να της εξασφαλίζει κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά και υποδειγματική άνεση. Από τη νέα «7άρα» δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει και το γνωστό Active Steering. Όλες αυτές οι λειτουργίες θα ελέγχονται μέσω μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του συστήματος Driving Experience Control, το οποίο μάλιστα διαθέτει πλέον το πρόγραμμα Adaptive, στο οποίο η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου «αντιλαμβάνεται» το οδηγικό σας στιλ προσαρμόζοντας ανάλογα τις ρυθμίσεις των επιμέρους συστημάτων.

Το γνωστό σύστημα iDrive, που πολλάκις στο παρελθόν έχει επικριθεί για τον όχι και τόσο πρακτικό του χειρισμό, θα μπορεί πλέον να ελέγχεται και μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης οθόνης αφής, ενώ επιπρόσθετα από τις επιμέρους λειτουργίες του (κυρίως εκείνες που αφορούν στη ψυχαγωγία των επιβατών) θα μπορούν να ελέγχονται ακόμα πιο… διαδραστικά, μέσω απλών χειρονομιών σας, χάρη στην παρουσία 3D αισθητήρων. Σημαντική καινοτομία για τη νέα «7άρα» θα αποτελεί το σύστημα που θα της επιτρέπει να πραγματοποιεί ελιγμούς στάθμευσης χωρίς καν να είναι απαραίτητη η παρουσία χειριστή πίσω από το πηδάλιο! Σε ότι τέλος αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αρκετό είναι να παραθέσουμε μερικά μόνο από ταονόματά τους: Driving Assistant Plus, Steering & Directional Control Assistant, Lane Departure Warning Assistant, Active Side Collision Protection, Rear Collision Prevention, Cross Traffic Warning System, Active Cruise Control κοκ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ