top icon
Επικαιρότητα

PSA-BMW: Ανάπτυξη νέου κινητήρα από κοινού

Με σκοπό την ανάπτυξη με κοινό σχεδιασμό της επόμενης γενιάς του 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα, που θα πληροί τις προδιαγραφές Euro6 υπογράφηκε συμφωνία στο Παρίσι

Με σκοπό την ανάπτυξη με κοινό σχεδιασμό της επόμενης γενιάς του 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα, που θα πληροί τις απαιτήσεις των κριτηρίων  Euro6 υπογράφηκε στις 27 Ιανουαρίου συμφωνία στο Παρίσι από τον Norbert Reithofer, Πρόεδρο του Δ.Σ. της BMW AG και τον Philippe Varin, Πρόεδρο του Δ.Σ. της PSA Peugeot Citroën. Επί του παρόντος, αυτός ο κινητήρας χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα MINI, Peugeot και Citroën.
 
Οι συνεργάτες επιβεβαίωσαν ότι εξετάζονται και άλλες περιοχές πιθανής συνεργασίας σε επίπεδο συστημάτων και ανταλλακτικών, με σκοπό την εκμετάλλευση των συνεργιών στην ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια επιλεγμένων ανταλλακτικών.
 
«Ήμασταν πάντα ιδιαίτερα επιτυχείς στις συνεργασίες και τους εταίρους μας, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την PSA. Είμαστε πανευτυχείς που συνεχίζεται η συνεργασία μας στον τομέα των κινητήρων και διερευνούμε τις προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία», δήλωσε ο κ. Reithofer.
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της PSA Peugeot Citroën κ.Varin ανακοίνωσε: «Αυτή η νέα συμφωνία με την BMW επιβεβαιώνει την επιτυχία της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών, που παρήγαγε 1.3 εκατομμύρια κινητήρες από το 2006. Είμαι πεπεισμένος ότι η επόμενη γενιά κινητήρων κοινής παραγωγής θα φτάσει στο ίδιο επίπεδο επιτυχίας με την τρέχουσα».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ