top icon
Επικαιρότητα

Road Rover, η νέα σειρά μοντέλων της Land Rover

Η βρετανική εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα σειρά μοντέλων με επιβατικό χαρακτήρα και σαφώς πιο «ήπια» εκτός δρόμου χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετανικού autocar, η Jaguar-Land Rover σχεδιάζει να φέρει στο φως μια νέα γκάμα μοντέλων με επιβατικά γνωρίσματα, η οποία θα φέρει την ονομασία Road Rover. Το πρώτο δείγμα γραφής του όλου εγχειρήματος θα είναι ένα σεντάν πολυτελείας, στο μέγεθος της Mercedes S-Class, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση του Λ. Άντζελες το 2019. Το νέο αυτό «προϊόν» εξελίσσεται αυτή τη στιγμή παράλληλα με τη νέα Jaguar XJ και για την περίσταση θα βασίζεται σε μια νέα αλουμινένια πλατφόρμα της βρετανικής φίρμας.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές, το πρώτο δείγμα γραφής της οικογένειας Road Rover θα είναι ηλεκτρικό στοχεύοντας από το 2020 και μετά, χρονιά που το πολυτελές αυτό σεντάν θα μπει στην παραγωγή, στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της JLR, το πρώτο μοντέλο της σειράς Road Rover θα διαθέτει «ήπια» off road χαρακτηριστικά εκμεταλλευόμενο την υψηλή τεχνολογία της μάρκας στον εν λόγω τομέα.  

Όπως και στην περίπτωση του νέου Velar, ο… τίτλος Road Rover προέρχεται από το παρελθόν αποτελώντας στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 την «κωδική ονομασία» ενός 3θυρου πρωτοτύπου με στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα «τυπικά» στείσον βάγκον αυτοκίνητα, πάνω στο οποίο βασίστηκαν τα μελλοντικά την εποχή εκείνη Range Rover.

Road Rover

Το νέο Road Rover θα είναι ηλεκτροκίνητο και δυνητικά τετρακίνητο προσφέροντας άφθονες δόσεις πολυτέλειας και άνεσης στο εσωτερικό του. Η αυτονομία του εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 500 χλμ., ενώ χάρη στην επαρκή ισχύ των κινητήριων μονάδων θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 5 δλ.

Στόχος της JLR είναι έως το 2025 οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της να απαριθμούν ποσοστό που θα κυμαίνεται από 16 έως και 25%. Και αυτό είναι κάτι που θα επιτευχθεί με την αρωγή των νέων Road Rover σε συνδυασμό με τις ηλεκτρικές Jaguar XJ και Ι-Pace._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ