top icon
Επικαιρότητα

Σχέδιο ανάκαμψης των Ευρωπαίων

Την παροχή οικονομικής βοήθειας, ύψους 5 δισ. ευρώ, στους κατασκευαστές αυτοκινήτων ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας με 200 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,5% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά η Κομισιόν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, παρουσίασε το Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την τόνωση της αγοράς αλλά και «έξυπνες επενδύσεις», με στόχο την ενίσχυση του ποσοστού ανάπτυξης.
 
«Διακυβεύονται η ευημερία και οι θέσεις εργασίας των ευρωπαίων κατοίκων. Το Σχέδιο Ανάκαμψης είναι τολμηρό και ικανό να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας. Αν η Ευρώπη δράσει αποφασιστικά και υιοθετήσει το Σχέδιο, μπορούμε να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.
 
Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης είναι και η διάθεση ποσού τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ στις αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να εξελίξουν αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον. Το ποσό υπολείπεται κατά πολύ από τα 40 δισ. ευρώ που ζήτησε πρόσφατα η Ένωση των Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για αυτό το σκοπό.
 
Οι προτάσεις της Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθούν από τους ηγέτες των 27 χωρών στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ