top icon
Επικαιρότητα

Σε ένα χρόνο στην παραγωγή το Toyota FT-86!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που επικαλούνται σχετικές δηλώσεις των ιθυνόντων της Toyota, το νέο FT-86 θα παρουσιαστεί επίσημα τον Νοέμβριο του 2011 ως μοντέλο ευρείας παραγωγής στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας,.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που επικαλούνται σχετικές δηλώσεις των ιθυνόντων της Toyota, το νέο FT-86 θα παρουσιαστεί επίσημα τον Νοέμβριο του 2011 ως μοντέλο ευρείας παραγωγής στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας,.
 
Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Πολύ περισσότερο δε, για τους παραδοσιακούς-φανατικούς λάτρεις των σπορ κουπέ αυτοκινήτων. Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, το νέο σπορ κουπέ της Toyota δεν πρόκειται τελικά να υιοθετεί τη γνωστή ή κάποια παρεμφερή σε εκτέλεση και φιλοσοφία υβριδική τεχνολογία της μάρκας. Αντιθέτως, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης (σ.σ.: στο πρωτότυπο μοντέλο, επρόκειτο για ένα μηχανικό σύνολο με αντικριστά ζεύγη κυλίνδρων, που είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Subaru και ανεπίσημα απέδιδε περί τους 200 ίππους) με τον οποίο θα εξοπλίζεται το νέο FT-86 ή, αν προτιμάτε, στο FR-S, όπως πιθανολογείται πως θα είναι η ονομασία του αυτοκινήτου από τη στιγμή που θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ιθύνοντες της εταιρείας θα δώσουν περισσή έμφαση στον τομέα του κόστους, το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα… εκλογικευμένο σε κάθε μια από τις διαθέσιμες εκδόσεις του. Για όσους αδημονούν, αξίζει να προσθέσουμε πως σχεδιαστικά, οι αποκλίσεις από το πρωτότυπο μοντέλο αναμένονται να είναι ελάχιστες, περιοριζόμενες σε επιμέρους και μόνο στοιχεία.
 
Υπενθυμίζουμε πως μέχρι σήμερα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι Ιάπωνες της Toyota είχαν μεταθέσει το χρόνο παρουσίασης του νέου τους κουπέ για τα μέσα του 2013, προκειμένου να έχουν στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για την εξέλιξη του πιθανολογούμενου υβριδικού συστήματος κίνησής της. Όπως όλα δείχνουν, όμως, οι όποιες υβριδικές… διαθέσεις των Ιαπώνων στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων θα αφορούν όχι το FT-86, αλλά κατά πάσα πιθανότητα την επερχόμενη Supra. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων και πληροφοριών! _Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ