top icon
Επικαιρότητα

Σε πίστες οι εξετάσεις οδήγησης

Το αίτημα για την διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, επανέλαβε το προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι περιπτώσεις δωροδοκίας των εξεταστών.

Στα ταμεία του υπουργείου Μεταφορών υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια, θα πρέπει όμως πριν να βρεθούν και οι χώροι για την κατασκευή τους. Στις αρχές του 2009 αναμένεται, πάντως, να παραδοθεί προς χρήση η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών στα Ιωάννινα, έκτασης 20 στρεμμάτων.

Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, από τότε που οι θεωρητικές εξετάσεις γίνονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, το ποσοστό επιτυχίας βρίσκεται γύρω στο 50%. «Στις πρακτικές εξετάσεις, με ένα μαγικό τρόπο, το ποσοστό ξεπερνά το 90%. Συνεπώς κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούνται στα δημόσια ΚΤΕΟ. «Δεν θέλω να κάνω τον εισαγγελέα, αλλά δεν μπορώ και να παραμένω αδιάφορος», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ζητάμε την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και την καλύτερη στελέχωση των δημόσιων ΚΤΕΟ», προσέθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ