top icon
Επικαιρότητα

Seat Leon Cupra 280 & FR TDI

Το ταχύτερο Seat είναι εδώ! Μπορεί η ήπια εμφάνιση εκτός να μην προδίδει περί τίνος πρόκειται και μόνο οι ζάντες των 19 ιντσών…

Το ταχύτερο Seat είναι εδώ! Μπορεί η ήπια εμφάνιση εκτός να μην προδίδει περί τίνος πρόκειται και μόνο οι ζάντες των 19 ιντσών, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και η διακριτική αεροτομή στο πίσω παρμπρίζ κάτι να υπονοούν, σε κάθε περίπτωση όμως τα διακριτικά 280 -όσοι και οι ίπποι της έκδοσης- στην πέμπτη πόρτα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Ιδού λοιπόν ένα πεντάθυρο που κρύβει με μοναδικό τρόπο τον προκλητικό του χαρακτήρα. Δευτέρα–Παρασκευή σπίτι-γραφείο και σαββατοκύριακο αλλού με οδική συμπεριφορά υπόδειγμα για ειδικούς ή μη.

Από την άλλη, στο δρόμο που χάραξε η VW με το GTD, ήτοι το αντίπαλο δέος του Golf GTI, ήρθε η ώρα και για το Leon να φορέσει τον 2λιτρο TDI με τους 184 ίππους. Επιδόσεις GTI αλλά με οικονομία κλίμακος -αν μιλάμε για τη μειωμένη κατανάλωση που υπόσχεται ως ντίζελ-, ωστόσο ποιος… νοιάζεται όταν τα 38,7 κιλά της ροπής τραβούν το αμάξωμα σχεδόν από το μηδέν και προκαλούν να βρεις τα όρια αυτού του Leon. Αφού εξοικειωθείς με το περιορισμένο εύρος λειτουργίας του (ντίζελ γαρ), διαπιστώνεις ότι δικαίως του αξίζει μια θέση στο κλαμπ των λίγων και καλών, που ακόμα δικαιούνται τον τίτλο GTI.

Περισσότερα στους 4Τ Δεκεμβρίου, αλλά και από κοντά, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στα GTI της Χρονιάς στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων._Ε.Ξ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ