top icon
Επικαιρότητα

Smart car2go, σύστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων

Το πιλοτικό πρόγραμμα car2go θα εφαρμοστεί στην πόλη Ulm της Γερμανίας, όπου 50 συνολικά smart θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση.

Η ενοικίαση του αυτοκινήτου αποτελεί συνήθως το χειρότερο κομμάτι ενός ταξιδιού, καθώς η ταλαιπωρία, η αναμονή και οι κακές υπηρεσίες μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και τον πιο ψύχραιμο άνθρωπο στην απώλεια της υπομονής του. Η Smart λοιπόν πιστεύει πως έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει όλο αυτό το πρόβλημα, και έτσι  προτείνει ένα νέο σύστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων το οποίο ονομάζει car2go.
 
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στην πόλη Ulm της Γερμανίας, όπου 50 συνολικά smart θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πελάτες είναι να δώσουν για μία και μοναδική φορά τα στοιχεία τους στην υπηρεσία. Στη συνέχεια, αρκεί να δείχνουν το δίπλωμά τους στον κατάλληλο σαρωτή που βρίσκεται στο παρμπρίζ κάθε αυτοκινήτου για να το ξεκλειδώσουν. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο πληκτρολογούν τον προσωπικό τους κωδικό και αμέσως μετά είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Όταν τελειώσουν, απλά το παρκάρουν σε οποιοδήποτε σημείο εντός των ορίων της πόλης και φεύγουν.
 
Η χρήση του car2go στοιχίζει μόλις 19 λεπτά το λεπτό, όμως προβλέπονται ακόμα χαμηλότερες τιμές για όσους ενδιαφέρονται για πιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Μία ειδική υπηρεσία θα περιφέρεται στην πόλη και θα φροντίζει για τον ανεφοδιασμό, την καθαριότητα και την άριστη μηχανολογική κατάσταση των οχημάτων. Επίσης, εάν τυχόν το αυτοκίνητο που οδηγείτε χρειαστεί ανεφοδιασμό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προπληρωμένη κάρτα καυσίμων που βρίσκεται στο ντουλαπάκι. Τα αυτοκίνητα είναι τέλος εξοπλισμένα με σύστημα πλοήγησης και τηλέφωνο που επικοινωνεί με την υπηρεσία σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα car2go προβλέπονται ειδικοί χώροι στάθμευσης σε αεροδρόμια και σταθμούς, ενώ οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν τα διαθέσιμα αυτοκίνητα μέσω του διαδικτύου ή του κινητού τους τηλεφώνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ