top icon
Επικαιρότητα

Στην παραγωγή το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 της Honda

Η Honda είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως ο οποίος αποκτά τις απαραίτητες εγκρίσεις για εγκατάσταση και χρήση ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 σε μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, η Honda έλαβε στην Ιαπωνία τις απαραίτητες εγκρίσεις για χρήση και υιοθέτηση σε μοντέλο παραγωγής της ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. Ο λόγος για το σύστημα Traffic Jam Pilot, το οποίο θα δούμε από την προσεχή κιόλας άνοιξη να υιοθετείται από το νέο Honda Legend σε δημόσιους δρόμους και σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.

Όταν ενεργοποιείται από τον οδηγό, το Traffic Jam Pilot παρακολουθεί τις συνθήκες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο και παίρνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον εκάστοτε χειριστή του, εάν αποφασίσει ότι είναι ασφαλές να το πράξει. Το σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί το όχημα που βρίσκεται εμπρός διατηρώντας το συγχρόνως στη δέουσα για τις περιστάσεις λωρίδα του, χωρίς καμία συμβολή από τη μεριά του οδηγού.

Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια, τότε εκδίδεται η σχετική προειδοποίηση, με τον οδηγό να πρέπει να αναλάβει αμέσως τον έλεγχο του οχήματος. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί μέρος μιας «σουίτας» συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης της Honda που φιλοδοξεί να υποστηρίξει τον οδηγό μειώνοντας τον αριθμό των ατυχημάτων και συγκρούσεων που προκαλούνται από ανθρώπινα λάθη.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 της Honda έρχεται να συμπληρώσει τις αντίστοιχες «εφαρμογές» Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2, συμπεριλαμβανομένης της σειράς των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας Honda Sensing που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολλά οχήματα της ιαπωνικής εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ