top icon
Επικαιρότητα

Στο… φως το εσωτερικό του Opel GT Concept

Τα ενδότερα του εντυπωσιακού της πρωτοτύπου αποκαλύπτει η Opel, λίγες μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το εσωτερικό του GT Concept, που μόλις πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε από την Opel. Όπως βλέπουμε, τα δύο σπορ καθίσματα διαθέτουν διαφορετικό χρωματισμό (μαύρο-κόκκινο) και αγκαλιάζουν οδηγό και συνεπιβάτη προσφέροντας άριστη πλευρική στήριξη. Την ίδια στιγμή, το τιμόνι και το πεντάλ ρυθμίζονται ηλεκτρικά με ακρίβεια χιλιοστού, η χαμηλή μεσαία γραμμή των θυρών επιτρέπει μία άνετη θέση στους βραχίονες, en;v χρώματα και σχήματα δημιουργούν την τέλεια αίσθηση ευρυχωρίας σε συνδυασμό με την πανοραμική οροφή. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, «άνθρωπος και μηχανή γίνονται ένα».

Το ταμπλό του GT Concept, το οποίο μοιάζει να αιωρείται μπροστά από τους επιβάτες, κοσμείται από σαγρέ αλουμίνιο, ενώ στρογγυλά μόνιτορ είναι τοποθετημένα στους εξωτερικούς αλουμινένιους αεραγωγούς διανθισμένα με το έμβλημα GT. Οι συγκεκριμένες οθόνες απεικονίζουν το περιβάλλον γύρω από το όχημα και αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες. Επίσης, οι μηχανισμοί αναδίπλωσης των ζωνών ασφαλείας είναι επίσης ενεργά… έργα τέχνης, ενώ το ιδιαίτερο «πηδάλιο» με τις ακτίνες του αποτίνει φόρο τιμής στο θρυλικό Opel GT από τις δεκαετίες του ‘60 και ‘70.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό ίσως γνώρισμα της καμπίνας είναι η απουσία διακοπτών, καθώς όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται με φωνητικό έλεγχο σε συνδυασμό με μία κεντρική επιφάνεια αφής (touchpad)._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ