top icon
Επικαιρότητα

Στο φως το νέο Lexus RΧ

Η τέταρτη γενιά του πολυτελούς SUV της ιαπωνικής εταιρείας αποκαλύπτεται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκίνητου της Ν. Υόρκης.

Η τέταρτη γενιά του πολυτελούς SUV της ιαπωνικής εταιρείας αποκαλύπτεται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκίνητου της Ν. Υόρκης.

Πρόκειται για το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Lexus στα 26 σχεδόν χρόνια της παρουσίας της μάρκας με περισσότερες από 2,1 εκ. ταξινομήσεις. Επί του πρακτικότερου και πιο αναλυτικού, σχεδόν 3 στα 10 αυτοκίνητα της Lexus που έχουν πωληθεί ανήκουν στην οικογένεια μοντέλων RX. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο RX είναι μεγαλύτερο σε μήκος, πλατύτερο αλλά και ψηλότερο, με μεγαλύτερο συγχρόνως κατά 50 χλστ. μεταξόνιο, ενώ σχεδιαστικά ο… εναρμονισμός του σε σχέση με τη γνώριμη πλέον αισθητική ταυτότητα της Lexus είναι κάτι παραπάνω από διακριτή. Σημεία αναφοράς εδώ η χαρακτηριστική εμπρός μάσκα, τα τονισμένα φτερά, οι τροχοί διαμέτρου 20 ιντσών, καθώς φυσικά και τα πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος L. Δομικά, η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει πως το νέο RX διαθέτει πιο άκαμπτο αμάξωμα, στοιχείο που βελτιώνει σημαντικά τα οδικά χαρακτηριστικά του. Προς την κατεύθυνση αυτή συνογορούν τόσο οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, όσο και στο σύστημα «σταθεροποίησης», το οποίο περιορίζει δραστικά τις κλίσεις του αυτοκινήτου στις στροφές. Στο εσωτερικό, η ανανέωση είναι πασίδηλη επίσης, με κυρίαρχα στοιχεία τη νέα πανοραμική οροφή, την βελτιωμένη εργονομία και την ευμεγέθη οθόνη διαμέτρου 12,3 ιντσών του infotainment συστήματος της Lexus.

Κάτω από το καπό του νέου RX θα συναντάμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων της Lexus, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 300 ίππους, συνδυαζόμενος με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις μετάδοσης. Φυσικά, διαθέσιμη θα είναι και η υβριδική εκδοχή του μοντέλου, η οποία θα φιλοξενεί ένα σύστημα αποτελούμενο από ένα προηγμένο ηλεκτροκινητήρα και έναν θερμικό V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, ο οποίος θα υιοθετεί τον κύκλο Atkinson. Η συνδυαστική ισχύς του όλου «πακέτου» θα ανέρχεται επίσης πολύ κοντά στους 300 ίππους, σύμφωνα πάντα με τους ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας. Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως το πολυτελές SUV θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις F Sport, οι οποίες θα κοσμούνται, τόσο εντός όσο και εκτός, με σπορτίφ πινελιές αισθητικού περιεχομένου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ