top icon
Επικαιρότητα

Στο Ντιτρόιτ το Honda Ιnsight Hybrid

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda επέλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρουσιάσει το νέο υβριδικό της μοντέλο, το Insight.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του υβριδικού αυτοκινήτου Honda Insight θα λάβει χώρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 25 Ιανουαρίου. Η πρώτη εικόνα του μοντέλου παραγωγής αμερικανικών προδιαγραφών, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ η πρωτότυπη εκδοχή του είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο. Ο σχεδιασμός του Insight αποπνέει σπορτίφ χαρακτήρα, ενώ είναι εμφανέστατα τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του.
 
Το υβριδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στο πεντάθυρο Insight είναι το γνωστό IMA που είχε και το Civic, αλλά σε μια πιο εξελιγμένη μορφή. Φέρει το Ecological Drive Assist System που συνεργάζεται συνέχεια με τον οδηγό. Του παρέχει πληροφορίες για την λειτουργία του υβριδικού συστήματος και έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή κατανάλωσης καυσίμου και λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 

Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου θα αρχίσουν την Άνοιξη και τα στελέχη της εταιρείας αναμένουν να διατίθενται περίπου 200.000 μονάδες ετησίως σε παγκόσμια επίπεδο. Η Ηοnda για τις πρωτοποριακές κατασκευές της, στα υβριδικά αυτοκίνητα, τόσο για εκείνα με τον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και βενζίνης όσο και για αυτά με το υδρογόνο, όπως το FCX που παρουσίασε το 2007, τιμήθηκε για τέταρτη συνεχή φορά, ως η πιο «καθαρή» αυτοκινητοβιομηχανία από το «UnionofConcernedScientists»._Β.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ