top icon
Επικαιρότητα

Στο Παρίσι και τα νέα Kia Rio, Venga και Optima T-Hybrid Concept

Η Kia αποκαλύπτει τις νέες της προτάσεις δύο μόλις μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η Kia αποκαλύπτει τις νέες της προτάσεις δύο μόλις μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ξεκινώντας από το Rio, η Kia παρουσιάζει αλλαγές στη σχεδίαση της «μικρής» πρότασης της, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου δεσπόζουν η χαρακτηριστική πλέον μάσκα και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, ενώ την ίδια στιγμή σημαντικές είναι οι προσθήκες που αφορούν στην παλέτα των διαθέσιμων εξωτερικών χρωμάτων του μοντέλου. Στο εσωτερικό, οι τροποποιήσεις είναι λιγότερο διακριτές, καθώς περιορίζονται στο νέο σύστημα πλοήγησης, στις υφασμάτινες επενδύσεις καθώς και στη διαφορετική αισθητική της κεντρικής κονσόλας. Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων του ανανεωμένου Kia Rio περιλαμβάνει προτάσεις με ισχύ από 75 έως και 109 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο «4άρι».


Kia Rio

Το Kia Venga, το μικρό πολυμορφικό μοντέλο της εταιρείας, ακολουθώντας τα χνάρια του Rio, διαθέτει αντίστοιχες τροποποιήσεις στις σχεδίαση τόσο εκτός (νέα μάσκα και προφυλακτήρας, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED), όσο και εντός (νέο σύστημα πλοήγησης και υφασμάτινες επενδύσεις καθώς και διαφορετική σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας). Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήριων συνόλων, ανάλογα με την αγορά, περιλαμβάνει 6 προτάσεις (1,4 και 1,6 βενζίνης, καθώς ντίζελ) με ισχύ από 77 έως και 128 ίππους.


Kia Venga

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η… περίπτωση του πρωτοτύπου Optima T-Hybrid Concept. Πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν κινητήρα ντίζελ χωρητικότητας 1,7 λίτρων, ο οποίος διαθέτει μηχανικό υπερτροφοδότη, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα (e motor, όπως τον αποκαλεί η Kia). Σύμφωνα με την τελευταία, ο παρουσία μηχανικού υπερτροφοδότη εξασφαλίζει στο διαφορετικό αυτό Optima μεγαλύτερη κατά 20% απόδοση. Την ίδια στιγμή, χάρη στη συνδυαστική λειτουργία των δύο κινητήριων μονάδων, οι εκπομπές ρύπων εμφανίζονται μειωμένοι κατά αντίστοιχο ποσοστό. Προς το παρόν, η Κορεάτες δεν έχουν δώσει αναλυτικότερα στοιχεία του «πακέτου», κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του μοντέλου στην Έκθεση του Παρισιού._Χ.Α.


Kia Optima T-Hybrid Concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ