top icon
Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο των αρχών της Ν. Κορέας το Nissan Qashqai

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις των αρχών της χώρας, το ιαπωνικό crossover και συγκεκριμένα οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του, «παραπλανoύν» στις δοκιμές μέτρησης εκπομπών ρύπων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ν. Κορέας, στον απόηχο του διαβοήτου πλέον σκανδάλου που πλήττει εδώ και μήνες τον Όμιλο VW, στοχοποιεί το δημοφιλές Nissan Qashqai ισχυριζόμενο πως οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του προδιαγραφών Euro 6 χρησιμοποιούν ένα «παραπλανητικό» software που χειραγωγεί τα αποτελέσματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των πιστοποιημένων δοκιμών μέτρησης των εκπομπών ρύπων. Ως εκ τούτου, οι αρχές της χώρας αναμένεται να μηνύσουν την ιαπωνική φίρμα απαιτώντας αποζημίωση της τάξης των 250.000€ απαιτώντας παράλληλα και την άμεση ανάκληση των 814 αντιτύπων του μοντέλου που έχουν ήδη ταξινομηθεί στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Η Nissan αρνείται κατηγορηματικά τις εν λόγω κατηγορίες, δηλώνοντας ωστόσο απολύτως έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές της χώρας. Σε επίσημη δήλωσή της, η εταιρεία δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Nissan δεν χειραγωγεί τα δεδομένα μετρήσεων των οχημάτων της. Το Qashqai έχει ομολογκαριστεί κατά τα προβλεπόμενα στην αγορά της Ν. Κορέας. Η εταιρεία δεν είχε και δεν έχει χρησιμοποιήσει παράνομο ή παραπλανητικό software σε κανένα από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει».

Σύμφωνα με τις αρχές της Ν. Κορέας, η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την εν λόγω αξιολόγηση, δοκίμασε σε πραγματικές συνθήκες 20 στο σύνολο μοντέλα, από τα οποία μόνο το Nissan Qashqai παρουσίασε αποκλίσεις σε σχέση με τις τιμές εκπομπών ρύπων που επισήμως «δηλώνονται» στη χώρα. Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες της Ν. Κορέας, στην περίπτωση του ιαπωνικού crossover το σύστημα Exhaust Gas Recirculation (EGR) απενεργοποιήθηκε στους 35 βαθμούς Κελσίου, αντί για τους 50 που συνήθως όλα τα αντίστοιχα συστήματα τίθενται εκτός λειτουργίας προκειμένου να προστατευτεί ο κινητήρας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ