top icon
Επικαιρότητα

Η Suzuki Μ. Βρετανίας αγόρασε το παλιό Jimny του θρύλου Barry Sheene

H Suzuki Μ. Βρετανίας πρόλαβε τους πάντες και αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας το Suzuki Jimny του θρύλου του MotoGP Barry Sheene.

Όταν πρόκειται για κλασικά αυτοκίνητα που βγαίνουν σε δημοπρασία, όλα έχουν να κάνουν με την ιστορία. Όταν πρόκειται μάλιστα για αυτοκίνητα τα οποία έχουν δημιουργηθεί είτε από διάσημους σχεδιαστές είτε βρίσκονται στην κατοχή κάποιου σημαντικού προσώπου τότε η αξία τους πολλαπλασιάζεται.

Αυτό ωστόσο δε συνέβη με το Suzuki Jimny χρονολογίας 1979 του θρύλου του MotoGP Barry Sheene. O Βρετανός είχε στην κατοχή του για πολλά χρόνια, ένα Suzuki Jimny του 1979 γενιάς LJ80, το οποίο είχε λάβει από την ίδια την Suzuki Μεγάλης Βρετανίας ως δώρο για τις επιτυχίες του με την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών τις χρονιές 1976 και 1977.

Suzuki

Το Suzuki Jimny του Barry Sheene το οποίο είχε 42.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του, πουλήθηκε μόλις για 29.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Silverstone πριν από μερικές ημέρες. Το σημαντικότερο όμως είναι ποιος αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ο νέος ιδιοκτήτης του είναι και πάλι η Suzuki Μεγάλης Βρετανίας, ναι καλά διαβάσατε. Η Suzuki GB θέλησε να επανακτήσει ένα κομμάτι της δικής της ιστορίας για αυτόν τον λόγο μπήκε στη συγκεκριμένη δημοπρασία.

Suzuki

Έτσι μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες το Suzuki Jimny το οποίο έφυγε από το δικό της εργοστάσιο για να καταλήξει ως δώρο στον θρύλο Barry Sheene ξαναγύρισε σπίτι. Το σημαντικότερο όλων είναι πως απέκτησε και πάλι μια σημαντική κληρονομιά η οποία σχετίζεται με έναν θρύλο των αγώνων μοτοσυκλέτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Suzuki
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ