top icon
Επικαιρότητα

Συνεχίζεται η συνεργασία της Tesla με τη Lotus

Την επέκταση του χρόνου συνεργασίας των δύο εταιρειών ανακοίνωσε η αμερικάνικη Tesla Motors, η οποία, ως γνωστό, κατασκευάζει το μοναδικό στον κόσμο ηλεκτροκίνητο supercar.

H συμφωνία των δύο εταιρειών, η οποία λήγει τον Μάρτιο και αφορούσε την προμήθεια από τη μεριά των Βρετανών της Lotus 1.700 περίπου αμαξωμάτων -στα οποία στη συνέχεια η αμερικάνικη Tesla απλώς «ενσωμάτωνε» το εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της- επεκτείνεται μέχρι και τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της πρώτης για επιπλέον 700 αυτοκίνητα που έχουν ήδη παραγγελθεί και αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες μέσα στο 2012.
 
Η Tesla Motors Inc., η οποία αποτελεί μια μικρή πλην όμως πρωτοποριακή στο συγκεκριμένο είδος εταιρεία με έδρα το Silicon Valley των ΗΠΑ, εμφάνισε ζημίες για το οικονομικό έτος 2009, της τάξης των 55 εκ. δολαρίων. Ωστόσο, τόσο το αρνητικό αυτό κλίμα, όσο και τα κακά αυτά οικονομικά αποτελέσματα αναμένονται να αντιστραφούν σύντομα, αφενός χάρη στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, αφετέρου χάρη στα μεσοπρόθεσμα πλάνα της Tesla που αφορούν στην κατασκευή-παραγωγή, από το 2012 και εξής, ενός ολοκαίνουργιου και φθηνότερου σε κόστος μοντέλου, με την ονομασία Model S, που θα υπάγεται στην κατηγορία των sport sedan._Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ