top icon
Επικαιρότητα

Τα Skoda Kodiaq, Mini Countryman, Nissan Micra και Suzuki Swift στο στόχαστρο του EuroNCAP

5, 4, αλλά και 3 αστέρια «διένειμε» στα ως άνω μοντέλα ο ανεξάρτητος οργανισμός στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε.

Όπως ανακοινώθηκε, την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP απέσπασαν τόσο το Skoda Kodiaq, όσο και το νέο Mini Countryman, και μάλιστα στις βασικές από πλευράς εξοπλισμού εκδόσεις τους. Για το Τσέχικο SUV, τα ποσοστά επιτυχίας στην προστασία των επιβατών, των παιδιών και των πεζών ανήλθαν αντίστοιχα στο 92%, 77% και 71%, με τις αντίστοιχες τιμές για το Countryman να είναι 90%, 80% και 64%. Σε ότι αφορά στα συστήματα ασφαλείας, οι επιδόσεις των δύο αυτοκινήτων ήταν αντίστοιχα 54% και 51%.

Στην περίπτωση του Nissan Micra, ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απένημε στο ιαπωνικό «μικρό» τη διάκριση των 4 αστέρων στη βασική έκδοση και εκείνη των 5 σε εκείνη που εφοδιάζεται με τα προαιρετικά συστήματα ασφαλείας της ιαπωνικής εταιρείας. Στη δεύτερη περίπτωση, τα ποσοστά του νέου Nissan Micra στους προαναφερθέντες τομείς αξιολόγησης ήταν 91%, 79%, 79% και 72% αντίστοιχα.

Τέλος, το νέο Suzuki Swift απέσπασε 4 αστέρια στην έκδοση με το «φουλ» πακέτο ασφαλείας και 3 στη βασική. Τα ποσοστά του νέου «μικρού» της ιαπωνικής εταιρείας στην πρώτη περίπτωση είναι 88%, 75%, 69% και 44% και στη δεύτερη 83%, 75%, 69% και 25%._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ