top icon
Επικαιρότητα

Τεκμήρια αυτοκινήτου

Σε λίγες ημέρες πιστεύεται πως με το σχέδιο νόμου που θα ανακοινωθεί επίσημα θα ξεκαθαριστούν όλες οι απορίες και οι ασάφειες για το φλέγον θέμα

Προς το παρόν ακούγεται, χωρίς ακόμη να είναι απολύτως βέβαιο, πως θα καταργηθεί η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης για όλα τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ανεξαρτήτως κυβισμού και φορολογήσιμων ίππων, τα οποία αποκτήθηκαν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 1992. Αν αυτή η διάταξη ισχύσει τελικά θα απλοποιήσει πολύ τα πράγματα, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η πρόταση αυτή αποτελεί και θέση του ΣΕΑΑ. Για όσα αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 1993 η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης θα διατηρηθεί, με την προϋπόθεση ότι η εργοστασιακή τιμολογιακή τους αξία του έτους της πρώτης κυκλοφορίας -μειωμένη λόγω παλαιότητας με τα προβλεπόμενα ποσοστά του άρθρου 126 του τελωνειακού κώδικα- θα ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καταργείται οριστικά όπως είχε εδώ και μήνες προαναγγελθεί η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης για ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με χωρητικότητα κινητήρα έως 2.000 κυβικά εκατοστά, εφόσον η εργοστασιακή τους αξία δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Ακόμη, διατηρείται η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης για τα επιβατικά αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού, εφόσον η εργοστασιακή τιμολογιακή τους αξία υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ