top icon
Επικαιρότητα

Τελετή απονομής του “Car of the Year 2008” για το Fiat 500

Σε μία λαμπρή τελετή, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Fiat παρέλαβε το βραβείο του “Car of the Year 2008” για το Fiat 500. Το ιταλικό σούπερμινι είχε εκλεγεί πανηγυρικά νικητής του κορυφαίου αυτού ευρωπαϊκού τίτλου πριν από λίγους μήνες, διαδικασία που ολοκληρώθηκε εχθές, με τη σχετική απονομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέκτησε την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας ψήφους από 57 εκ των 58 εκλεκτόρων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου, από 22 χώρες, οι οποίοι απαρτίζουν την εξελεγκτική επιτροπή. Από αυτούς, μάλιστα, οι 33 το ψήφισαν πρώτο στις προτιμήσεις τους. Από ελληνικής πλευράς, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, ενεργό μέλος της επιτροπής και Διευθυντής του περιοδικού «4Τροχοί».

Λαμβάνοντας το βραβείο, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε δήλωσε: «Κάναμε ένα μακρύ δρόμο σε μικρό χρονικό διάστημα. Και είμαι περήφανος που μπορώ να δηλώνω ότι η Fiat ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή εταιρία τη χρονιά που μας πέρασε. Το 500 δεν είναι ο τελικός στόχος για την εταιρία, παρά μόνο το πρώτο στάδιο για την εξέλιξη της νέας Fiat. Γι΄ αυτό ακριβώς και δεν το βλέπουμε σαν ένα απλό αυτοκίνητο αλλά σαν μία «κινητή ατζέντα» του τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε».

Πέραν του τίτλου του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2008», το Fiat 500 έχει αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, καθώς και διάφορες άλλες διακρίσεις, σε εθνικά και διεθνή επίπεδα. Σημεία-κλειδιά για την επιτυχία του αποτελούν ο ρετρό σχεδιασμός, που παραπέμπει στο πρώτο 500 του 1957, καθώς επίσης ο χαρακτήρας και το υπερπλήρες επίπεδο εξοπλισμού με το οποίο διατίθεται.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ