top icon
Επικαιρότητα

Το 35,14% της WV στην Porsche

Όπως ανακοινώθηκε, η Porsche Automobil Holding SE απέκτησε ένα πρόσθετο ποσοστό 4,89% των κοινών μετοχών της Volkswagen.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Porsche Automobil Holding SE απέκτησε ένα πρόσθετο ποσοστό 4,89% των κοινών μετοχών της Volkswagen. Έτσι, η συνολική συμμετοχή της εταιρείας στην κατασκευάστρια αυτοκινήτων του Wolfsburg ανέρχεται πλέον στο 35,14% των δικαιωμάτων ψήφου. Με την κίνηση αυτή εδραιώνεται η πλειοψηφία της Porsche στην ετήσια γενική συνέλευση της VW. Ο Dr. Wendelin Wiedeking, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, δήλωσε: «Στόχος μας παραμένει η αύξηση της συμμετοχής μας στην Volkswagen σε ποσοστό άνω του 50%. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να διευθετηθούν σύντομα οι διαφορές μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων της Porsche και της VW».

 

Υπερβαίνοντας το 35% των δικαιωμάτων ψήφου, η Porsche αποκτά de facto έλεγχο του ομίλου VW. Δεδομένης μάλιστα της νέας μετοχικής σύνθεσης, η Porsche υποχρεούται από το νόμο να υποβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την Audi AG, της θυγατρική της WV που εδρεύει στο Ingolstadt. Τα σχετικά έγγραφα πρέπει να κατατεθούν στη γερμανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (BaFin) εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων και, εφόσον εγκριθούν, θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή διεύθυνση της Porsche SE (http://www.PorscheSE.com). Ο Dr. Wiedeking σχολίασε σχετικά: «Θεωρούμε ότι η Audi αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ομίλου Volkswagen και δεν μας ενδιαφέρει να θέσουμε την.εταιρεία.εκτός.ομίλου».

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Porsche θα προσφέρει απλώς την ελάχιστη τιμή που προβλέπει ο νόμος, η οποία και αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 487 ευρώ ανά μετοχή της Audi. H Volkswagen έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την προσφορά αυτή για το 99,14% των μετοχών της Audi που κατέχει η ίδια. Στην πράξη λοιπόν, η υποχρεωτική πρόταση αφορά μόνο στο ποσοστό 0,86% των μετοχών της Audi που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά, δηλαδή περίπου 370.000 μετοχές. Με βάση την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης Δευτέρας, η αξία των μετοχών αυτών ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ. Η Porsche δεν σκοπεύει να αποκτήσει μετοχές της Audi πέρα από το ποσοστό που προβλέπεται για.την.υποχρεωτική.δημόσια.πρόταση.

Η περαιτέρω αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στην Volkswagen αναμένεται να λάβει χώρα τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ