top icon
Επικαιρότητα

To Audi e-tron βγήκε… παγανιά στη Γενεύη

Στους δρόμους της Γενεύης βρέθηκαν αυτές τις μέρες τα πρωτότυπα εξέλιξης του νέου Audi e-tron που θα παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη του προσεχούς καλοκαιριού.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 250 καμουφλαρισμένα αντίτυπα του ηλεκτρικού Audi e-tron βρίσκονται «διάσπαρτα» σε δημόσιους ανά τον κόσμο δρόμους πραγματοποιώντας τις καθιερωμένες δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που θα δούμε να μπαίνει στη γραμμή παραγωγής και να παραδίδεται στους πελάτες της εταιρείας στις αρχές του 2019. Με αφορμή την παρουσία της γερμανικής εταιρείας στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά και του ίδιου του μοντέλου στο περίπτερό της, η Audi πήρε την απόφαση να «περιφέρει» στους κοσμοπολίτικους δρόμους της μερικά από αυτά σε μια προφανή προσπάθεια των Γερμανών να κερδίσουν -τι άλλο;- την απαραίτητη για τις περιστάσεις δημοσιότητα.

Προς το παρόν, η γερμανική εταιρεία είναι αρκετά φειδωλή σε σχέση με τις τεχνικές περγαμηνές του αυτοκινήτου αποκαλύπτοντας λίγα μόλις στοιχεία. Όπως για παράδειγμα, την αυτονομία του, η οποία θα ανέρχεται σύμφωνα με τον κύκλο NEDC στα 500 χλμ. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο όλα όσα γνωρίζουμε με βάση το πρωτότυπο e-tron Quattro που παρουσιάστηκε το 2015, την κίνηση θα προσφέρουν έως και τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνολικά 500 ίππους. Για το τυπικό «0-100» θα απαιτούνται μόλις 4,5 δλ., ενώ η τελική του αυτοκινήτου θα περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η τελική μορφή του e-tron θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί πως το e-tron είναι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που η Audi θα φέρει στον πραγματικό κόσμο έως το 2021. Το δεύτερο από αυτά θα είναι το e-tron Sportback που παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Αν μη τι άλλο, ξεκάθαρο είναι πως στο στόχαστρο των Γερμανών της Audi με το «πρώτο» μοντέλο της οικογένειας e-tron μπαίνει –σε πρώτη φάση τουλάχιστον- η νέα Jaguar I-Pace, που έκανε την επανεμφάνισή της, μετά την ηλεκτρονική της πρεμιέρα στο διαδίκτυο, στην Έκθεση της Γενεύης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ