top icon
Επικαιρότητα

Το εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class (video)

Με την πρεμιέρα της να πραγματοποιείται στο Ντιτρόιτ τον επόμενο μήνα, η νέα E-Class μας αποκαλύπτει πρώτα τον… εσωτερικό της κόσμο.

Σημείο αναφοράς στην καμπίνα της νέας E-Class, η οποία παραδοσιακά θα βρει στο δρόμο της τη σειρά 5 της BMW και το Audi A6, είναι η ψηφιακή τεχνολογία του πίνακα οργάνων. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για αυτήν που πρωτοείδαμε στη μεγαλύτερη S-Class, με τη διαφορά ότι στη μικρότερη «αδελφή» της τελευταίας, οι δύο οθόνες διαμέτρου 12,3 ιντσών –αυτή που βρίσκεται εμπρός από τον οδηγό και η δεύτερη, η οποία είναι εγκατεστημένη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας- είναι ξεχωριστές και όχι σε ενιαία μορφή.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, οι ενδείξεις των οθονών είναι πλήρως προσαρμόσιμες στις ανάγκες του οδηγού μέσω τριών προεπιλογών (Classic, Sport και Progressive) ενσωματώνοντας, συν τοις άλλοις, το αναβαθμισμένο σε δυνατότητες Command, το γνωστό, με άλλα λόγια, σύστημα infotainment της Mercedes.

Ο χειρισμός του «περιεχομένου» των δύο οθονών πραγματοποιείται είτε μέσω των δύο touch pads που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του τιμονιού, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο με την αρωγή των γνώριμων διακοπτών.

Στην κεντρική κονσόλα της καμπίνας συναντάμε έναν χώρο στον οποίο βρίσκεται μια ειδικά διαμορφωμένη θέση για ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, τρεις θύρες USB (η μια εξ αυτών συνδέει τις συσκευές των επιβατών με το Apple CarPlay και σύντομα με το Android Auto της Google) και μια για κάρτα SD.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα E-Class θα είναι εφοδιασμένη για πρώτη φορά με το ημιαυτόνομο σύστημα Active Lane Change Assist, το οποίο αποτελεί μέρος του Drive Pilot επιτρέπονται την αλλαγή λωρίδας του οχήματος με ταχύτητες κίνησης που κυμαίνονται από 80 έως 180 χλμ./ώρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ