top icon
Επικαιρότητα

Το Euro NCAP δίνει για τελευταία φορά 5 αστέρια;

Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας αξιολόγησης με το υφιστάμενο σύστημα. 8 στα 12 αυτοκίνητα διακρίθηκαν με 5 αστέρια.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, ο τρόπος με τον οποίο βαθμολογεί το Euro NCAP αλλάζει και γίνεται πιο «αυστηρός». Σήμερα όμως, στην τελευταία αξιολόγηση που λαμβάνει χώρα με το υφιστάμενο σύστημα βαθμολόγησης, 8 από τα 12 οχήματα που αξιολογήθηκαν, διακρίθηκαν με το μέγιστο βαθμό των 5 αστεριών.
 
Οι «επιτυχόντες» στην κατηγορία της ασφάλειας των ενήλικων επιβατών, ήταν τα Alfa Romeo Mito, Ford Fiesta, Peugeot 308CC, Volkswagen Golf VI, Renault Megane, Honda Accord, Opel Insignia και Volvo XC60. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η αξιολόγηση όλων τους ήταν το ίδιο θετική σε επίπεδο ασφάλειας ανήλικων επιβατών και πεζών.
 
Το Euro NCAP αξιολόγησε επίσης το Dacia Sandero με το βασικό αλλά και με τον προαιρετικό εξοπλισμό ασφάλειας. Οι επιδόσεις του ήταν 3 και 4 αστέρια αντίστοιχα, και το Euro NCAP δηλώνει πως θα έπρεπε το σύνολο του εξοπλισμού ασφάλειας να προβλέπεται στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα αποτελέσματα με το νέο σύστημα αξιολόγησης θα παρουσιαστούν το Φεβρουάριο του 2009, ενώ λεπτομέρειες για τις αξιολογήσεις όλων των αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.euroncap.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ