top icon
Επικαιρότητα

To Heuer Monaco του Steve McQueen στο σφυρί για 2,208 εκατ. δολάρια (+video)

Το ρολόι-χρονογράφος Heuer Monaco που χρησιμοποιήθηκε από τον Steve McQueen για τα γυρίσματα της ταινίας «Le Mans» πωλήθηκε στη δημοπρασία New York Watch Auction έναντι του ποσού των 2,208 εκατ. δολαρίων.

Το 1969, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Heuer Monaco άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού, όντας ο πρώτος τετράγωνος, αυτόματος, αδιάβροχος χρονογράφος της ιστορίας. Διαθέτοντας το μηχανισμό Calibre 11 στην καρδιά του και την κορώνα στα αριστερά της κάσας, το εν λόγω ρολόι, το οποίο είχε δοθεί ως δώρο στον μηχανικό και προσωπικό φίλο του Steve McQueen, Haig Altounian, στο τέλος των γυρισμάτων της εμβληματικής ταινίας Le Mans (1971), δημοπρατήθηκε από την Phillips Racing στη Ν. Υόρκη έναντι του ποσού των 2,208 εκατ. δολαρίων.

Στην κάσα του συγκεκριμένου ρολογιού (το τελευταίο από τα έξι που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας) είχε χαραχθεί η αφιέρωση του Steve McQueen «ΤΟ HAIG Le MANS 1970». 

Steve McQueen - Le Mans - Heuer Monaco

Η συμβολή του Haig Altounian στην ταινία «Le Mans» ήταν ιδιαίτερα σημαντική φροντίζοντας όχι μόνο για την… ορθή λειτουργία των αγωνιστικών, αλλά και για την ασφάλεια των ηθοποιών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Αρχικά, ο αμερικανός μηχανικός είχε αρνηθεί το δώρο του Steve McQueen, ωστόσο στο τέλος…ενέδωσε μετά την απόφαση του διάσημου ηθοποιού και λάτρη της ταχύτητας να χαράξει στην κάσα του την ως άνω αφιέρωση. 

Steve McQueen - Le Mans - Heuer Monaco

«Ο Steve McQueen και το Heuer Monaco του, συνέβαλαν στη δημιουργία της κουλτούρας της TAG Heuer. Μας εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός της κοινότητας των φίλων του ρολογιού, με την ανακοίνωση της δημοπρασίας και αυτό το αποτέλεσμα με το ποσό-ρεκόρ είναι μια απόδειξη της ιστορικής σημασίας και της κληρονομιάς που αφήνει αυτό το ρολόι της Heuer», δήλωσε ο Frédéric Arnault, CEO της TAG Heuer.

«Ήταν φοβερή η τιμή που μας έκανε ο κ. Altounian, ο μηχανικός στον οποίον είχε δωρίσει το ρολόι ο Steve McQueen, να μας εμπιστευθεί την πώλησή του. Παρ’ ότι από την αρχή γεννήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από συλλέκτες και φίλους του ρολογιού απ’ όλο τον κόσμο, και πάλι είμαστε εκστασιασμένοι με το ρεκόρ που σημειώθηκε. Το ιστορικό αυτό κομμάτι θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τη λάμψη και την έκσταση των αγώνων ταχύτητα και μπορεί με σιγουριά να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα Heuer όλων των εποχών», δήλωσε ο Paul Boutros, επικεφαλής της Phillips Watches για την Αμερική και Αντιπρόεδρος του oίκου.

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ