top icon
Επικαιρότητα

Το μίνι EV ‘45’ της Hyundai υποστηρίζει τη θεραπεία νεαρών ασθενών (+video)

H Hyundai αποκάλυψε λεπτομέρειες για το μοναδικό μίνι EV που βασίζεται στο πρωτότυπο ’45’ με μία ταινία μικρού μήκους.

Το βίντεο διάρκειας 6 περίπου λεπτών αναδεικνύει τον τρόπο που το μίνι EV της Hyundai χρησιμοποιεί την τεχνολογία Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC) για να υποστηρίξει νεαρούς ασθενείς στο SJD Barcelona Children’s Hospital στην Ισπανία ως μέρος του project «Little Big e-Motion».

Η EAVC είναι μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που βελτιστοποιεί το περιβάλλον του οχήματος βασιζόμενη σε πληροφορίες εντός και εκτός του οχήματος. Το Hyundai ηγείται της ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας επόμενης γενιάς, στο πλαίσιο  ακαδημαϊκής ερευνητικής συνεργασίας με το Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab.

Η τεχνολογία EAVC παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου, τον καρδιακό παλμό και τον αναπνευστικό ρυθμό και συνδυάζει αυτές τις μετρήσεις με πληροφορίες του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, της επιτάχυνσης, του θορύβου και των κραδασμών. Στη συνέχεια, η τεχνολογία επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος του οχήματος και ελέγχει ενεργά τα συστήματά του όπως ο φωτισμός, ο κλιματισμός, η μουσική κ.α.

Η EVAC είναι η καρδιά του project «Little Big e-Motion» της Hyundai. Εξοπλισμένο με αυτήν την τεχνολογία, το μίνι EV και σχεδιασμένο από την ίδια ομάδα που επέβλεψε το concept ’45’ – θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη θεραπείας νεαρών ασθενών στα νοσοκομεία.

Hyundai mini EV '45'

H Hyundai δώρισε το μοναδικό EV στο νοσοκομείο SJD της Βαρκελώνης, όπου θα χρησιμοποιηθει για την υποστήριξη μετακίνησης νεαρών ασθενών από το νοσοκομειακό κρεβάτι στο δωμάτιο θεραπείας, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αγχωτικά ταξίδια για τα παιδιά.

«Θέλουμε η τεχνολογία μας να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πελατών μας σε διάφορους χώρους κινητικότητας εκτός από τους δρόμους», δήλωσε ο κ. Jinmo Lee, Senior Research Engineer της Hyundai Motor που ηγήθηκε του project. «Ελπίζουμε ότι η τεχνολογία EAVC στο mini car θα προσφέρει μια διασκεδαστική, ασφαλή εμπειρία κινητικότητας για τους νεαρούς ασθενείς και θα συμβάλει στη βελτίωση της υγείας τους».

Το βίντεο που δημιούργησε η Hyundai ακολουθεί μια ημέρα θεραπείας μίας νεαρής ασθενούς στο νοσοκομείο SJD. Ανησυχεί αρχικά για τη θεραπεία, αλλά ο νέος της φίλος, το μίνι EV, σύντομα αποκαλύπτει τη μαγεία του δίνοντάς της θάρρος και κάνοντάς τη να νιώσει πιο έτοιμη για τη θεραπεία της.

Το μίνι EV αλληλεπιδρά με το νεαρό «οδηγό» του μέσω πέντε βασικών τεχνολογιών: Facial Emotion Recognition System, Breathing Exercise Belt, Heart Rate Monitoring Sensor, Emotion Adaptive Lighting και Emotion Adaptive Scent Dispenser.

Το Facial Emotion Recognition System χρησιμοποιεί μια κάμερα μπροστά από το κάθισμα για να αναγνωρίσει τα συναισθήματα του παιδιού σε πραγματικό χρόνο. Η Breathing Exercise Belt τυλίγεται γύρω από το σώμα και ασκεί ήπια πίεση, βοηθώντας στην αντιμετώπιση του άγχους και επιτρέποντας πιο σταθερή αναπνοή, ενώ ο αισθητήρας παρακολούθησης καρδιακού παλμού, μετρά τον καρδιακό παλμό και τον ρυθμό αναπνοής.

Hyundai mini EV '45'

Το Emotion Adaptive Lighting εμφανίζει πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα για να δείξει τη συναισθηματική κατάσταση του παιδιού σε χρώματα. Το Emotion Adaptive Scent Dispenser ψεκάζει άρωμα σύμφωνα με τον ρυθμό αναπνοής για να βοηθήσει να εμφανιστεί ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των νεαρών ασθενών. Το όχημα φυσά επίσης φυσαλίδες για να γιορτάσει την πρόοδο του παιδιού στη θεραπεία.

Εκτός από την παροχή συναισθηματικής υποστήριξης στους νεαρούς ασθενείς, η EAVC βοηθά επίσης το έργο του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο ενημερώνοντας τους για την συναισθηματική κατάσταση των παιδιών χωρίς προσωπική αλληλεπίδραση, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εποχή του COVID-19 που διανύουμε.

«Όλοι στο νοσοκομείο είναι πολύ ενθουσιασμένοι που διαθέτουν μια τέτοια τεχνολογία για τα παιδιά», δήλωσε η Joan Sanchez de Toledo, Head of Pediatric Cardiology Department στο νοσοκομείο SJD. «Αυτό θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι νεαροί ασθενείς θα αντιμετωπίσουν τη θεραπεία τους.»

Η Hyundai σχεδιάζει να συνεχίσει την υποστήριξη θεραπείας νεαρών ασθενών στο νοσοκομείο SJD μέσω τουproject «Little Big e-Motion», ενώ παράλληλα βελτιώνει την τεχνολογία EAVC μέσω αυτής της εφαρμογής. Η εταιρεία ελπίζει να επεκτείνει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας επόμενης γενιάς σε συσκευές κινητικότητας στο μέλλον για να βελτιώσει την ασφάλεια και την ευημερία των οδηγών.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ