top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Hyundai 45 Concept στη Φρανκφούρτη

Η Hyundai παρουσίασε στη Φρανκφούρτη ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με ενδιαφέρουσα σχεδίαση που παραπέμπει ως προς την ονομασία του στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας.

Η Hyundai παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη ένα ενδιαφέρον σε κάθε του πτυχή ηλεκτρικό πρωτότυπο της κατηγορίας CUV με ονομασία εμπνευσμένη από το Pony Concept του Giorgetto Giugiaro, το οποίο αποτέλεσε τον προπομπό του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής της μάρκας πριν 45 ακριβώς χρόνια. Πέραν τούτου, η ονομασία του πρωτοτύπου που από σήμερα το πρωί φιγουράρει στο περίπτερο της Hyundai στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτη παραπέμπει συγχρόνως σε ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σχεδίασής του – και συγκεκριμένα στην κλίση των 45 μοιρών του εμπρός και πίσω παρπρίζ.

Hyundai 45 Concept

Στο εμπρός μέρος του 45 Concept κυριαρχεί ένα πάνελ από φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ η ίδια τεχνολογία υιοθετείται για τα λογότυπα της εταιρείας και του μοντέλου που φιλοξενούνται αντίστοιχα στο τελείωμα του καπό και χαμηλά στον προφυλακτήρα. Οι εξωτερικοί καθρέπτες λάμπουν δια της απουσίας, καθώς τη θέση του έχει πάρει ένα σύστημα με κάμερες.

Hyundai 45 Concept

Ιδιαίτερα μινιμαλιστικό είναι και το εσωτερικό του Concept 45, στο οποίο κυριαρχεί ένα μίγμα υλικών αποτελούμενο από ξύλο, δέρμα και ύφασμα, καθώς και μια μεγάλη οθόνη εμπρός από το οπτικό πεδίου του οδηγού, η οποία ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες του συστήματος διασύνδεσης και ψυχαγωγίας. Σε γενικές γραμμές, η καμπίνα του 45 Concept είναι προσανατολισμένη σε φιλοσοφία στον «κόσμο» της αυτόνομης οδήγησης, με τα καθίσματα να παραπέμπουν σε πολυθρόνες και το επίπεδο πάτωμα να προσφέρει τη δυνατότητα ποικίλων χωροταξικών διαρρυθμίσεων.

Hyundai 45 Concept

Μιας και πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική σπουδή που «φωτογραφίζει» τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Hyundai στον τομέα του σχεδιασμού τα προσεχή χρόνια, οι ιθύνοντές της δεν ανακοινώνουν στοιχεία ή πληροφορίες που να αφορούν στη μία ή και παραπάνω κινητήριες μονάδες του 45 Concept, ούτε και ποια είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά της μπαταρίας του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ