top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Hyundai i30 Wagon στη Γενεύη

Η γκάμα του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Hyundai συμπληρώνεται από την έκδοση Wagon, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης.

Η γκάμα του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Hyundai συμπληρώνεται από την έκδοση Wagon, η οποία και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Έχοντας προ λίγων μόλις ημερών… γευτεί τις αρετές του νέου μικρομεσαίου οικογενειακού μοντέλου της κορεάτικης εταιρείας στη μοναδική έως τώρα 5θυρη εκδοχή του, η Hyundai παρουσιάζει σήμερα την πιο οικογενειακή παραλλαγή του νέου i30. Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο i30 Wagon βασίζεται στο δάπεδο της έκδοσης χάτσμπακ, με τις ουσιαστικότερες διαφορές να επικεντρώνονται ασφαλώς στη σχεδίαση του πίσω μέρους, τις μεταφορικές δυνατότητες του χώρου φόρτωσης και το… μέγεθος του αμαξώματος. Πιο συγκεκριμένα, το νέο i30 Wagon είναι μεγαλύτερο κατά 185 χλστ. σε σύγκριση με τον 5θυρο αδελφό του, καθώς το μήκος του αγγίζει για την περίσταση τα 4,485 μ. Από εκεί και πέρα, αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα σε ότι έχει να κάνει με το χώρο φόρτωσης, ο οποίος έχει ελάχιστη αποθηκευτική ικανότητα της τάξης των 528 λίτρων (378 για το 5θυρο i30), τιμή η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 1.642 λίτρα στην περίπτωση που αναδιπλωθούν πλήρως τα πίσω καθίσματα.

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος της έκδοσης Wagon δε φέρει αλλαγές, καθώς και εδώ δεσπόζουν η χαρακτηριστική νέα μάσκα της κορεάτικης εταιρείας σε συνδυασμό με τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, τα οποία εκτείνονται βαθιά μέσα στα εμπρός φτερά. Σε αντίθεση, οι κύριες αισθητικές διαφοροποιήσεις επικεντρώνονται στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα από την κολώνα Β και εξής. Όντας και αυτό με τη σειρά του προϊόν του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της Hyundai, το οποίο έχει την έδρα του στην πόλη Rüsselsheim της Γερμανίας, ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά πίσω φώτα και την κεκλιμένη προς τα πάνω γραμμή που διατρέχει τη βάση των πλευρικών γυάλινων επιφανειών.

Τέλος, σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη και ιδιαίτερα τους κινητήρες που θα κινούν το νέο i30 Wagon, η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την 5θυρη παραλλαγή του μοντέλου. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό θα φιλοξενούνται ένας βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων με 100 ίππους και δύο στα 1,6 λίτρα με απόδοση 120 και 135 ίππους, ενώ σε ότι αφορά τις εκδόσεις ντίζελ η γκάμα περιλαμβάνει επίσης έναν 1.400άρη και δύο 1.600άρηδες, με ισχύ 90, 110 και 128 ίππους αντίστοιχα.

Για περισσότερες όμως πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι, καθώς σε λίγες μόλις μέρες αναμένεται η πλήρης παρουσίαση του νέου i30 Wagon στην Έκθεση της Γενεύης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ