top icon
Επικαιρότητα

Το πλήρες τεχνικό προφίλ της νέας Porsche 911 GT2 RS (+video)

Η γερμανική εταιρεία, ύστερα από ουκ ολίγα teaser και άλλες τόσες επίσημες και ανεπίσημες διαρροές, δίνει στη δημοσιότητα το πλήρες τεχνολογικό προφίλ του νέου της υπερ-όπλου.

Στο Goodwood Festival of Speed στη Μ. Βρετανία, η Porsche πραγματοποίησε την πρώτη, επίσημη εμφάνιση της νέας 911 GT2 RS αποκαλύπτοντας συγχρόνως μέσω τις επίσημης ιστοσελίδας της τις τελικές τεχνικές της περγαμηνές. Ξεκινώντας από τον κινητήρα που παραδοσιακά φιλοξενείται στο πίσω τμήμα του γερμανικού κουπέ μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς, αξίζει να πούμε πως πρόκειται για μια εκτενώς μεταποιημένη εκδοχή του 6κύλινρου μηχανικού συνόλου που κινεί σήμερα την Turbo S. Για την περίσταση, οι υπερσυμπιεστές λειτουργούν με μεγαλύτερη πίεση, ενώ ένα βοηθητικό σύστημα ψύξης με ψεκασμού νερού στους εναλλάκτες αναλαμβάνει… έξτρα καθήκοντα στα υψηλά φορτία λειτουργίας του μπόξερ κινητήρα. Από εκεί και πέρα, το σύστημα εξαγωγής, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ζυγίζει 7 κιλά λιγότερα σε σχέση με εκείνο της Turbo S συμβάλλοντας συγχρόνως και στην ηχητική… ανάταση του 6κύλινδρου διαμαντιού.

Σε ότι αφορά στην απόδοση του, η Porsche ανακοίνωσε πως η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 700 ίππους και η ροπή στα 750 Nm -και στις δύο περιπτώσεις σε άγνωστο ρυθμό περιστροφής. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παραπάνω επιδόσεις υπερτερούν κατά 80 ίππους και 50 Nm σε σχέση με τα αντίστοιχα επιτεύγματα του υπερτροφοδοτούμενου μπόξερ κινητήρα των 3,6 λίτρων που κινούσε την προηγούμενη GT2 RS. Χάρη σε όλα τα παραπάνω και με την αρωγή ενός ειδικά σχεδιασμένου «διπλόδισκου» κιβωτίου με 7 σχέσεις, η νέα Porsche 911 GT2 RS είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,8 δλ. εξασφαλίζοντας παράλληλα τελική ταχύτητα της τάξης των 340 χλμ./ώρα.

Στους υπόλοιπους τομείς, η Porsche στέκεται με περισσή υπερηφάνεια στο σύστημα τετραδιεύθυνσης της νέας GT2 RS καθώς και στα Ultra High Performance, όπως η ίδια τα χαρακτηρίζει, ελαστικά της διαστάσεων 265/35 R20 και 325/30 R21. Οι μηχανικοί της εταιρείας αναφέρουν πως το σύστημα PSM έχει καλιμπραριστεί εκ νέου, ενώ χάρη στη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, η κάθετα παραγόμενη δύναμη που ασκεί ο αέρας κατά την κίνηση του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες είναι η μέγιστη δυνατή. Από εκεί και πέρα, η 911 GT2 RS είναι εφοδιασμένη με κεραμικούς δίσκους, ενώ εκτενής είναι και η χρήση ανθρακονημάτων σε καίρια σημεία του αμαξώματος, όπως στο καπό, στα εμπρός φτερά και στους αεραγωγούς τους, στο κάλυμμα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και στα αεροδυναμικά «τελειώματα» στο πίσω μέρος. Για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με τη μείωση του βάρους, το οποίο δεν υπερβαίνει με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμου τα 1.470 κιλά, η οροφή της νέας 911 GT2 RS είναι κατασκευασμένη από μαγνήσιο.

Άξιο αναφοράς είναι και το προαιρετικό σπορ πακέτο Weissach, με την αρωγή του οποίου το βάρος της κατασκευής μπορεί να μειωθεί κατά 30 κιλά χάρη στην ακόμα πιο διευρυμένη χρήση τιτανίου, μαγνησίου και ανθρακονημάτων. Από το τελευταίο είναι κατασκευασμένες, για παράδειγμα, οι αντιστρεπτικές δοκοί και οι ράβδοι ζεύξης στους δύο άξονες.

Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή του αυτοκινήτου στη Γερμανία ξεκινά από τα 285.220 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ειδικά για την περίσταση, η Porsche προσφέρει στους πρώτους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου και ένα συλλεκτικό ρολόι-χρονογράφο. Με το αζημίωτο, ασφαλώς, μιας και το οικονομικό τίμημα για την απόκτηση του αγγίζει –ούτε λίγο ούτε πολύ- τα 9.450 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ