top icon
Επικαιρότητα

Toyota, ο επόμενος «στόχος» του Donald Trump

Μετά την Ford και την GM, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ τα βάζει και με την Toyota.

Η Toyota είναι το νέο »θύμα» του Donald Trump, ο οποίος, κατά την προσφιλή πλέον τακτική του, απειλεί μέσω ανάρτησής του στο twitter να επιβάλλει βαρύ φόρο σε κάθε Corolla που θα κατασκευάζεται στο Μεξικό και θα διατίθεται στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά, ο Trump αναφέρει:

«Η Toyota Motor δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στο Baja του Μεξικού προκειμένου να κατασκευάσει τις Corolla που θα διατεθούν στις ΗΠΑ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! Φτιάξτε το εργοστάσιο στις ΗΠΑ ή αλλιώς πληρώστε υψηλό φόρο στα σύνορα».

Προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, ο Donald Trump εννοούσε το νέο εργοστάσιο που σκοπεύει να κατασκευάσει έως το 2019 η Toyota στο Guanajuato και όχι το υπάρχον που ήδη έχει την έδρα του στο Baja, στο οποίο πραγματοποιείται σήμερα η παραγωγή του Toyota Tacoma. Λεπτομέρειες, θα πει κανείς…

Ως απάντηση στις απειλές-προϊδοποιήσει του νέου αμερικανού Προέδρου, η Toyota απέστειλε την εξής ανακοίνωση:

«Η Toyota αποτελεί μέρος του πολιτιστικού ιστού των ΗΠΑ εδώ και 60 χρόνια. Ο όγκος παραγωγής και η απασχόληση στις ΗΠΑ δεν θα μειωθούν εξαιτίας του νέου εργοστασίου μας στο Guanajuato, το οποίο ανακοινώσαμε ότι θα κατασκευάσουμε τον Απρίλιο του 2015».

Αξίζει να σημειώσουμε πως με δεδομένο τον υπάρχοντα προγραμματισμό των Ιαπώνων, η νέα αυτή κατασκευαστική μονάδα θα απασχολεί περί τους 2.000 εργαζόμενους παράγοντας σε ετήσια βάση κοντά στα 200.000 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ίδια την Toyota, τα τελευταία 30 χρόνια ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει επενδύσει στις ΗΠΑ πάνω από 21,9 δις δολάρια. Τις τρεις αυτές δεκαετίες, όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της Toyota, έχουν δημιουργηθεί 10 μονάδες συναρμογής οχημάτων και σχεδόν 1.500 σημεία λιανικής πώλησης, που συνδυαστικά έχουν προσφέρει εργασία σε πάνω από 136.000 πολίτες της χώρας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ