top icon
Επικαιρότητα

Toyota Sai

Το νέο πολυτελές υβριδικό μοντέλο της Τoyota που παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο έλαβε το όνομά του από την ιαπωνική λέξη «Sai», που σημαίνει «ταλέντο».

Το νέο πολυτελές υβριδικό μοντέλο της Τoyota  που παρουσιάζεται στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο έλαβε το όνομά του από την ιαπωνική λέξη «Sai», που σημαίνει «ταλέντο». Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό κινητήρα και ένα μηχανικό σύνολο εσωτερικής καύσης των 2.4 λίτρων, η συνδυασμένη ισχύς των οποίων ανέρχεται στους 190 ίππους. Η μέση κατανάλωση του Sai φθάνει τα 23 χιλιόμετρα ανά λίτρο, τιμή που αντιστοιχεί σήμερα σε ένα «συμβατικό» όχημα 660 κ.εκ. με κινητήρα βενζίνης. 

Το πολύ προσεγμένο εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο σε ποσοστό 60% από φυτικά και πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά. Πέρα από το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας της εταιρείας, είναι εφοδιασμένο και με το «Pre-crash Safety System» που με τη συνδρομή ενός ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος εντοπίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης και προειδοποιεί τον οδηγό. Το νέο υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας θα ξεκινήσει να πωλείται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από τις 7 Δεκεμβρίου.   

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ