top icon
Επικαιρότητα

Tροχαία αυτοκινητοδρόμων

Εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη
η ίδρυση 12 τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων

Στόχος της ίδρυσης των 12 τμημάτων της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων είναι η ολοκληρωμένη και με συγκεκριμένο σύστημα αστυνόμευση των εθνικών οδών, για τη δραστική μείωση των ατυχημάτων και την ασφαλή ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων και της μετακίνησης όλων μας.

Ζώνη δραστηριότητας των τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων θα είναι η Εθνικής Οδός Πατρών –Αθηνών –Θεσσαλονίκης –Ευζώνων και η Εθνική Οδός Κορίνθου -Τριπόλεως.

Τα Τμήματα αυτά θα είναι αναλυτικά τα εξής:

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, με έδρα τον οικισμό Αίγιο του ομώνυμου δήμου και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 145 έως το 212,5 χιλιόμετρο.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, με έδρα το Κιάτο Κορινθίας και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 59,8 έως το 145 χιλιόμετρο και της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τριπόλεως από το 84 ως το 118 χιλιόμετρο.

Α΄Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, με έδρα το Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας και διοικητική υπαγωγή στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 16,5 έως το 59,8 χιλιόμετρο.

Β΄Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, με έδρα το Σταθμό Διοδίων Αφιδνών και διοικητική υπαγωγή στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Θα αστυνομεύει το τμήμα της εθνικής οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 5 έως το 52,6 χιλιόμετρο.

Το έργο του Α΄και Β΄Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού, θα συντονίζεται και θα εποπτεύεται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, που συστήνεται υπαγόμενη στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής με έδρα το Δήμο Ελευσίνας.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, με έδρα το Σταθμό Διοδίων Σχηματαρίου και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 52,6 έως το 117 χιλιόμετρο.

Α΄Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδος, με έδρα τον οικισμό Άγιος Κωνσταντίνος του ομώνυμου δήμου και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 117 έως το 188,7 χιλιόμετρο.

Β΄Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδος, με έδρα τον οικισμό Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 188,7 έως το 259,5 χιλιόμετρο.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, με έδρα τον οικισμό Αλμυρό και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 259,5 έως το 319,9 χιλιόμετρο.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λαρίσης, με έδρα τον οικισμό Τεμπών της κοινότητας Αμπελακίων και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Λαρίσης. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 319,9 έως το 398,8 χιλιόμετρο.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, με έδρα το Σταθμό Διοδίων Λεπτοκαρυάς και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 398,8 έως το 474 χιλιόμετρο.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, με έδρα το Σταθμό Μαλγάρων και διοικητική υπαγωγή στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 474 έως το 516 χιλιόμετρο.

Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κιλκίς, με έδρα το Πολύκαστρο του ομώνυμου Δήμου και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Κικλίς. Θα αστυνομεύει το τμήμα της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε. από το 516 έως το 549 χιλιόμετρο.

Το καθένα από τα προαναφερόμενα τμήματα θα στελεχωθεί με 60 αστυνομικούς. Αυτοί που θα στελεχώσουν τα Τμήματα θα εκπαιδευτούν σε ειδικά ταχύρρυθμα σεμινάρια για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. Επίσης το κάθε Τμήμα θα εξοπλιστεί με:

6 οχήματα (περιπολικά-συμβατικά)
8 μοτοσικλέτες
2 ανακριτικά οχήματα
1 γερανοφόρο όχημα
2 αλκοολόμετρα
2 ραντάρ
1 φορητή ηλεκτρονική μονάδα ζύγισης

Το έργο τους θα βοηθήσουν και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. Τα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων θα λειτουργήσουν σταδιακά μέχρι και το 2007. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι Υπηρεσίες, που καλύπτουν τα πιο ευαίσθητα σημεία του εθνικού δικτύου και αυτά θα είναι τα εξής:

Α΄& Β΄Φθιώτιδος (συμπεριλαμβάνει και το «πέταλο» του Μαλιακού)
Αχαΐας
Κορινθίας
Λάρισας (με ευθύνη του και την περιοχή των Τεμπών).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ