top icon
Επικαιρότητα

Ποιο είναι το ακριβότερο πρόστιμο που έχει δοθεί ποτέ για υπερβολική ταχύτητα;

Ένας οδηγός ενδέχεται κάποια στιγμή να δεχθεί κάποιο πρόστιμο από τις αστυνομικές αρχές. Ποιο είναι όμως το ακριβότερο που έχει δοθεί ποτέ για υπερβολική ταχύτητα;

Πολλοί οδηγοί οι οποίοι αγοράζουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων δεν ωθούν ποτέ στην πραγματικότητα τα οχήματα αυτά στα όρια τους. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις. Κάποιοι τολμηροί οδηγοί προσπαθούν να εξαντλήσουν τα όρια των συγκεκριμένων αυτοκινήτων όχι σε κάποια πίστα αλλά σε δημόσιους δρόμους. Φυσικά αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Πέρα από τον κίνδυνο που ελλοχεύει όταν κάποιος κινείται στο όριο με το όχημα του, υπάρχει και το ζήτημα της παρανομίας. Αυτό ωστόσο δεν το σκέφτηκε ο Σουηδός οδηγός ο οποίος το 2010 με μια Mercedes SLS AMG “πιάστηκε” από τις αστυνομικές αρχές της Ελβετίας να κινείται με 290 χλμ/ώρα.

πρόστιμο

Ο Σουηδός οδηγός της Mercedes, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως το ταχύμετρο του αυτοκινήτου είχε κάποια βλάβη και δεν γνώριζε την ταχύτητα που είχε αναπτύξει. Οι Ελβετικές αστυνομικές αρχές επέβαλαν το μεγαλύτερο πρόστιμο για κλήση λόγω υπερβολικής ταχύτητας που έχει επιβληθεί ποτέ. Το πρόστιμο (κρατηθείτε) ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια. Ο λόγος για τον οποίο η κλήση για υπερβολική ταχύτητα ήταν τόσο ακριβή είναι ότι το ποσό του προστίμου για κλήση για υπερβολική ταχύτητα στην Ελβετία καθορίζεται από έναν συνδυασμό του εισοδήματος του οδηγού και της ταχύτητας που καταγράφηκε. Οι Ελβετικές αστυνομικές αρχές όχι μόνο έκοψαν το πρόστιμο το οποίο αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ κλήσης αλλά κατέσχεσαν τη Mercedes SLS AMG.

πρόστιμο

Σε μία πρόσφατη αξιολόγηση που έκανε η αυστραλιανή ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct διαπίστωσε πως στην κορυφή παραμένει το προαναφερθέν πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου, με την Ελβετία να “φιγουράρει” στην πρώτη θέση όσον αφορά τα τσουχτερά πρόστιμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Πρόστιμο
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ